На що коледж КНТУ витратив 8 тис. доларів (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 13 квітня, у Кірограді презентували 3D-принтер та 3D-сканер, придбані на кошти гранту від міжнародного фонду Джина Хааса.

У 2015 році машинобудівний коледж КНТУ вперше подав заявку на конкурс міжнародного фонду Джина Хааса. З 89-ти навчальних закладів Європи було обрано 61. До цього числа увійшов і кіровоградський коледж. Розмір гранту коливався від 300 до 17 500 доларів. МК КНТУ отримав 8 000 доларів.

Грант є цільовим – надається лише навчальним закладам, які знаходяться в системі компанії НААS з підготовки фахівців для роботи на верстатах з числовим програмним управлінням.

“Більша частина грантових коштів пішла на закупівлю 3D-принтера та 3D-сканера. Ще частина – на дороговартісну літературу з технології машинобудування. Також було придбано спецодяг. А найкращим студентам – виплачено разову стипендію як стимул до навчання”, – розповів директор Кіровоградського машинобудівного коледжу КНТУ Микола Сторожук.

На цьому співпраця МК КНТУ з міжнародним фондом Джина Хааса не закінчується, адже кіровоградький навчальний заклад став  офіційним освітнім партнером фірми HAAS. Наступний грант, який пропонує Фонд кіровоградцям, це відшкодування освіти. При чому мова йде не тільки про студентів, які вже навчаються, а й про майбутніх – наразі абітурієнтів. Директор коледжу наголошує, що для цього потрібно лише знайти тих студентів, які виявлять бажання взяти участь у гранті.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар