Народний депутат і громада: проблеми Кіровоградського району вирішуватимуть разом

Вчора, 4 квітня, відбувся особистий прийом громадян у народного депутата України Станіслава Березкіна. Жителі Кіровоградського району приходили до нардепа за допомогою та порадою у вирішенні проблем місцевих громад.

Наприклад, Вільнянський сільський голова Сергій Новохацький звернувся до народного депутата України з проханням посприяти з будівництвом каналізації та водонапірних башт у селі. Як пояснив Сергій Миколайович, у жителів с. Вільне (Кіровоградський район – 15 км до обласного центру) немає доступу до нормальної питної води, оскільки дві водонапірні башти працюють погано і не покривають потреб вільнянців. Орієнтовний кошторис для ремонту каналізації та водопостачальних систем становить 5-7 млн грн. Ні в обласного бюджету, ні у місцевого таких коштів немає. Також у катастрофічному стані знаходиться Вільнянська школа – із 60 дерев’яних вікон, які потребують заміни на металопластикові, оновили лише п’ять. Проблеми у школи і з опаленням – на заміну старої котельні треба 1 млн 150 тис. грн.

Жителі с. Високі Байраки, крім спортивного забезпечення школи, повідомили, що вкрай потребують нормального зв’язку. Справа у тому, що у Великих Байраках (і Веселівці) немає вежі мобільного зв’язку, через що жителі сіл не можуть ні скористатися мобільним телефоном, ні  підключитися до Інтернету. Місцева влада намагалася вирішити це питання, але поки що їхні спроби не увінчалися успіхом.

Не оминули проблеми і Кіровоградський район загалом. У рамках децентралізації тут планується створити 11 навчально-виховних об’єднань, на повне матеріально-технічне оснащення яких треба 27 млн 626 тис. грн – оформлення кабінетів, інтерактивних класів, купівля 7 шкільних автобусів і т. п. Де брати кошти на все це педагоги не знають, оскільки місцевий бюджет не здатен виділити такий величезний фінансовий ресурс на освіту.

Крім цього до народного депутата звернувся сільський голова с. Аджамка Тетяна Зайченко з проханням зберегти денний стаціонар аджамської лікарні, а також голова ОСББ с. Івано-Благодатне, де два багатоквартирні будинки можуть залишитися без енергопостачання.

Народний депутат України Станіслав Березкін пообіцяв посприяти у вирішенні проблем жителів Кіровоградського району – деякі питання будуть вирішуватися у Києві, деякі – за сприяння облдержадміністрації, а інші – за безпосередньої підтримки благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір». Народний депутат вирішив підтримати районну акцію «Спорт для всіх», а також  допомогти Високобайрацькому НВК у реалізації навчального  модулю «Гімнастика», а саме закупити спортінвертар – гімнастичні мати, скакалки, гімнастичні палиці, гантелі, еспандери.

На прохання матері загиблого військового Галини Бузуляк та директора Іванівського НВК Віталія Лучанова, Станіслав Березкін допоможе у створенні музею учасників АТО на базі школи, випускником якої був командир розвідгрупи 1-го батальйону 3-го полку спецпризначення Анатолій Бузуляк. Також народний депутат пообіцяв Галині Бузуляк поставити при в’їзді у село біг-борд, на якому буде розміщуватися інформація про загиблого героя.

Читайте також: В пам’ять про кіровоградського спецназівця відкрили дитячий майданчик

Стосовно глобальних питань, народний депутат пообіцяв зробити все можливе, щоб допомогти у вирішенні проблем жителів Кіровоградського району. Першим кроком стало депутатське звернення, яке нардеп відправив прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку, щоб включити до переліку інвестиційних проектів на 2016 рік капітальний ремонт системи опалення і тепломережі Кіровської школи у с. Вільне (Кіровоградський район).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар