Родина головного рятувальника Кіровоградщини розжилася землею

Депутати Кіровоградської міськради погодили ряд земельних рішень на користь фірм пов’язаних з батьком начальника Управління ДСНС України у Кіровоградській області Григорієм Яковичем Миронюком. Про це пише центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Так за підтримки депутатів, 30 березня було прийнято рішення:

  • надати ТОВ«ФМ-АЛЬЯНС» дозвіл на розроблення технічної документації із  землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для подальшої передачі в оренду строком на 49 років по вул. Габдрахманова, 35-а площею 776 м2;
  • передати ТОВ «ФМ-АЛЬЯНС» із земель комунальної власності в оренду строком на 25 років земельну ділянку по вул. Героїв Сталінграда, 30-а площею 160 м2;
  • передати ТОВ «ФМ-АЛЬЯНС» із земель комунальної власності в оренду строком на 25 років земельну ділянку по вул. Єгорова, 56-п площею 40 м2.

Крім того на тій же сесії було прийнято рішення надати ТОВ  «ФМ-АЛЬЯНССЕРВІС» дозвіл на розроблення технічної документації із  землеустрою, щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для подальшої передачі в оренду строком на 49 років по просп. Винниченка, 1-в загальною площею 442 м2.

З усіма цими рішеннями, до офіційного опублікування, можна ознайомитись тут, віднайшовши необхідне рішення списку серед проектів.

Для розуміння ситуації пояснимо, що за даними держреєстру власниками ТОВ «ФМ-АЛЬЯНС» є жителі Новоукраїнки Уманець Андрій Олександрович та Миронюк Григорій Якович. Саме Григорій Миронюк, який за даними nomer-org, що підтверджується держреєстром, прописаний за адресою Олександрівка, вул. Герцена, 2 є батьком начальника Управління ДСНСУ у Кіровоградській області Віталія Миронюка.

Читайте також: Скільки заробляє і чим володіє головний рятувальник Кіровоградщини

Рішення номер один

Однак повернемось до проголосованих 30-го березня рішень. Так за підтримки 22 депутатів, правда з другого разу, було прийнято рішення №284, згідно котрого  припинено Рябко Віті Григорівні договір оренди земельної ділянки, загальною площею 775,6 кв. м біля перехрестя вул. Вокзальної  та вул. Габдрахманова у зв’язку з продажем нерухомого майна, розміщеного на земельній ділянці, та надано ТОВ«ФМ-АЛЬЯНС» дозвіл на розроблення технічної документації із  землеустрою, щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для подальшої передачі її в оренду строком на 49 років. На даній ділянці наразі знаходиться недобудований об’єкт котрий і придбав в кінці січня 2016 року ТОВ«ФМ-АЛЬЯНС».

За даними nomer-org за адресою Олександрівка, вул. Герцена, 2, за котрою, нагадаємо прописаний власник ТОВ «ФМ-АЛЬЯНС» Григорій Миронюк, проживала і Віта Рябко, донька пана Григорія та, відповідно, сестра начальника  Управління ДСНСУ у Кіровоградській області Віталія Миронюка. Крім того станом на квітень минулого року Рябко Віта Григорівна працювала заступником начальника медико-санітарної частини центру забезпечення діяльності Управління ДСНС в області.

Рішення номер два

Все ті ж 22 депутати проголосували й за рішення №285 котрим було вирішено припинити ПП «ЛАЙНБУД-КІР» договір оренди земельної ділянки площею 160 м2 по вул. Героїв України (колишня Героїв Сталінграда) біля будинку № 30, корп. 1 у зв’язку з продажем нерухомого майна, розміщеного на земельній ділянці та, відповідно, передати ТОВ «ФМ-АЛЬЯНС» дану землю в оренду строком на 25 років. Розмір орендної плати депутати встановили на рівні 6 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, при тому, що попередній орендатор, згідно рішення міськради від 2011 року, сплачував до бюджету лише 3%.

Співвласниками ПП «ЛАЙНБУД-КІР» за даними ЄДР є людина екс-депутів Онулів Анна Остроушко, депутат Віталій Бєлов, котрий зумів прожити 2014 рік на 3,62 тис. грн, та його дружина Ольга.

Рішення номер три

Підтримали тією ж кількістю у 22 голоси депутати й рішення №286 котрим припинялось Барбановій Ларисі Володимирівні договір оренди земельної ділянки площею 40 м2 по вул. Єгорова, 56-п у зв’язку з продажем нерухомого майна, розміщеного ділянці, та передавалось дану землю в оренду ТОВ «ФМ-АЛЬЯНС» строком на 25 років. Розмір орендної плати депутати встановили на рівні 6 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Ларису Барбанову з Григорієм Миронюком та ТОВ «ФМ-АЛЬЯНС» також пов’язує чимало. По-перше Барбанова є директором ТОВ «Стріт-Фут», яке прописане за однією адресою, що і ТОВ «ФМ-АЛЬЯНС» – вул. Героїв України (колишня Героїв Сталінграда), буд. 30-а. До речі саме це приміщення фірма Миронюка купила у ПП «ЛАЙНБУД-КІР» у підсумку отримавши і землю під ним.

По-друге Барбанова, разом зі співвласником ТОВ «ФМ-АЛЬЯНС» Адрієм Уманцем, є засновниками ослуговуючого кооперативу «ЖБК Кіровоградська перлина».

Ну і по-третє, свого часу Лариса Барбанова була директором нині вже ліквідованого ТОВ «Інноваційний технопарк», співзасновниками котрого, судячи з усього, були або дружини, або повні тезки дружин начальника Управління ДСНСУ у Кіровоградській області Віталія Миронюка – Наталія Вікторівна Миронюк, та екс-начальника Управління ДСНСУ у Кіровоградської області, що нині займає аналогічну посаду в Одесі, Віктора Федорчака – Галина Іванівна Федорчак.

Начебто не пов’язане рішення номер чотири

Цього ж дня, 30 березня, та все тією ж кількістю – 22 депутата, було прийнято й рішення №283, котрим Кравченку Андрію Миколайовичу припинялась дія договору оренди земельної ділянки площею 442,00 кв.м по просп. Винниченка, 1-в, у зв’язку з продажем розміщеного на цій землі майна та надання дозволу ТОВ «ФМ-АЛЬЯНССЕРВІС» на розроблення технічної документації із  землеустрою, щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для подальшої передачі її в оренду строком на 49 років.

Власником та засновником фірми, котра прописна за все тією ж адресою – просп. Винниченка, 1-в, є здавалось би, далека від сім’ї Миронюків особа – Фенько Олексій Леонідович. Видає певний зв’язок з фірмами хіба що один на дві контори, ТОВ «ФМ-АЛЬЯНССЕРВІС» і ТОВ «ФМ-АЛЬЯНС», контактний мобільний телефон, вказаний у держреєстрі – +380675362691. Крім того пан Фенько є співвласником ТОВ «Пожежно-технічний захист», директора котрого – Артема Дорула, місцеві ЗМІ та активісти пов’язують з корупційними схемами в обласному ДСНС.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар