У Кіровограді документально задекларували розміщення в місті Донецького медуніверситету

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 25 березня, у Кіровоградській облдержадміністрації відбулося підписання Меморандуму про співробітництво між Кіровоградською ОДА,  Кіровоградською ОР, Головним управлінням Національної поліції в області та Донецьким національним медичним університетом ім. М.Горького про розміщення у м. Кіровограді медичного №2 та міжнародного медичного факультетів Донецького національного медичного університету ім. М.Горького.

Як і повідомлялося раніше, відкриють філію медичного вишу на базі будівель колишнього університету МВС за адресою вул.Велика Перспективна, 1.

Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко відзначили важливість цієї події для нашої області і висловили сподівання, що філія Донецького медуніверситету «приживеться» в нашому місті і згодом перетвориться у Кіровоградський медичний інститут.

“Медицина та освіта, це дві основні галузі, без яких не може функціонувати держава. Тому відкриття філії медичного вузу в Кіровограді є історичною подією для міста і області. У нас були пропозиції з Черкас та інших міст України, але ми відчули, що ми тут потрібні”, – розповів ректор Донецького вишу Юрій Думанський. Також він повідомив, що вже цього року навчальний заклад прийме близько 500 абітурієнтів з України і 200 – іноземців.

Сергій Кузьменко зазначив, що вже налагоджена співпраця медичного вишу і коледжів Кіровограда та Олександрії. Студенти цих медзакладів області зможуть вступати на 2-ий курс медуніверситету.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар