На Кіровоградщині залізнична лікарня намагається врятуватися від закриття

Вчора, 13 січня, відбулося засідання Помічнянської міської ради, на якій депутати прийняли рішення про передачу КЗ «Помічнянська лікарня» у спільну власність Добровеличківського району. Але чи прийме такий фінансово важкий дарунок Добровеличківщина – ще невідомо.

Читайте також: На Кіровоградщині назріває соціальний бунт

«Депутати прийняли рішення про передачу КЗ «Помічнянська лікарня» у вигляді юридичної особи на баланс Добровеличківського району до моменту створення Помічнянської об’єднаної територіальної громади. У цьому ж рішенні депутати прописали, що передача лікарні повинна відбуватися без скорочення штату, із збереженням усього майна та інфраструктури лікарні, – розповідає заступник Помічнянського міського голови Ніна Семашко. – Ця лікарня вкрай необхідна для жителів міста, оскільки більшість із них працює на залізниці. Ця робота пов’язана з високим ступенем травматизму і, відповідно, їм потрібна якісна медична допомога. Крім того, у нашої лікарні заключені договори з «Укрзалізницею» на проходження медичного огляду. Таких договорів з Добровеличуівською ЦРЛ немає».

Ніна Семашко припускає, що створення повноцінної Помічнянської громади може затягнутися до 2017 року, тому цей рік лікарня фінансуватиметься за кошти медичної субвенції Добровеличківського району – у поточному році на район було виділено 21 млн. грн медичної субвенції.

«Оскільки третина Добровеличківського району – це місто Помічна, відповідно минулого року на фінансування помічнянської лікарні було виділено 6 млн 223 тис. грн. У цьому році депутатам була озвучена цифра 2,5 млн грн. Але, думаю, остаточна сума буде вирішуватися з фінансовим управлінням», – коментує Ніна Семашко.

Сьогодні, 14 січня, має також відбутися засідання Добровеличківської райради, яка власне вирішити бути чи не бути КЗ «Помічнянська лікарня».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар