У школах Кіровоградщини більше не буде безкоштовного харчування для дітей

Бюджетні, і зміни загалом, які стосуються освітньої галузі, прокоментував вчора, 11 січня, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко – повідомляє сайт КОДА.

Харчування учнів початкової школи до 2015 року включно здійснювалось за рахунок коштів із освітньої субвенції, тепер в субвенції закладено витрати на харчування дітей лише пільгових категорій – повідомив Сергій Коваленко.

Перший заступник голови ОДА наголосив, що і освітньої, і медичної субвенції вистачить на гарантовані статті видатків, де на першому місці – заробітна плата, а потім вже розрахунок за енергоносії.

Разом з тим, Сергій Коваленко повідомив, що за рахунок освітньої субвенції для опорних шкіл придбаватимуться мультимедійні лабораторії, вартість одної становить 200 тис. грн.

Говорив Сергій Коваленко і про зміни, які чекають на професійно-технічну освіту: “Протягом 2-ох місяців ми маємо створити освітні округи, які б відповідали потребам професійно-технічної освіти, а разом з ними і культурні округи”, – зазначив він.

“Елементарна професійна старша школа повинна бути регіональною і відповідати запитам ринку праці територій”, – наголошує Сергій Коваленко.

Порушив перший заступник голови ОДА і проблему малокомлпектних шкіл: “Школи, де кількість учнів менше 25 дітей (а таких в області 23), з 1-го вересня 2016 року не фінансуватимуться”.

“Для старшої школи ми готові створити освітні округи на базі інтернатних закладів за прикладом обласної гімназії-інтернату-школи мистецтв”, – прокоментував Сергій Коваленко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар