На Кіровоградщині дітям з особливими потребами подарували живий куточок і трішечки тепла (ФОТО)

????????????????????????????????????

Сьогодні, 23 грудня, вихованці Піщанобрідської спеціальної школи-інтернат отримали від благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» у подарунок живий куточок – клітку з 6 папугами породи «корелла» (з сімейства какаду). Крім того, народний депутат привітав особливих дітей з минувшим Днем святого Миколая солодкими подарунками.

Як розповідає кореспонденту Першої електронної газети директор закладу Ольга Шаповал, нардеп опікується інтернатом з 2009 року – щорічно вітає зі святами, допомагає робити ремонти.

«Знаєте, для бюджетного закладу така підтримка багато значить. І ми за неї безмежно вдячні, – говорить Ольга Іванівна. – Ми ніколи не мали живого куточка, але наші діти дуже люблять природу. Якщо на територію інтернату випадково забіжить бродяча собака, то діти шматок від себе відірвуть, але з нею поділяться. Тому на перших порах цим пташкам буде дуже важко. Думаю, на початку нам доведеться охороняти пташок від любові дітей (добродушно сміється директор – ред.)».

Занурившись у спогади і ліризм, Ольга Іванівна продовжує розповідь: «Я вже більше 30 років працюю тут на посаді директора. І знаєте, незважаючи на те, що у нас спеціальна школа інтернат і навчаються тут дітки з проблемами розумового розвитку, загалом вони дуже лагідні, вимагають до себе багато уваги. Коли заходиш на територію закладу, вони збивають тебе з ніг, обліплюють, обнімаються. Бо їм хочеться любові і тепла. Адже як би дома не було важко дитині (може тут десь краще годують, може й умови кращі), але там є мамина рука, мамина ласка. А тут, як би ти не хотів, все одно теплом всіх не зігрієш. Тому живий куточок – це ідеальний варіант для дітей, які хочуть ділитися теплом і хочуть його отримувати».

Читайте також: Четверо відмінників з Кіровоградщини отримали стипендію від народного депутата

У відповідь на «живий» подарунок, вихованці інтернату подякували Станіславу Семеновичу за багаторічну турботу лялькою ручної роботи, яку виготовили для нього самостійно.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар