Радник Мінсоцполітики: на Кіровоградщині не всі скарги від переселенців підтверджуються

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Вимушені переселенці, які мешкають на Кіровоградщині, скаржаться на роботу деяких навчально-виховних закладів, лікарень, державних установ і благодійних організацій. Не всі скарги підтверджуються, проте є випадки, де без втручання обласного керівництва справи не вирішуються.

Про це повідомила радник Міністерства соціальної політики у Кіровоградській області Світлана Томашевська, – передає кореспондент Першої електронної.

Зокрема, до радника від переселенців надходили скарги на відмови та зловживання з боку відділень соцзахисту, Фонду соціального страхування, Центрів зайнятості, районних лікарень, навчально-виховних закладів і відділень Червоного Хреста.

“У більшості випадків (особливо стосовно соцзахисту і центру зайнятості) скарги не підтвердилася. Зачасту люди самі відмовлялися від допомоги, яку ці органи можуть надати, сподіваючись на щось більше. Але є і випадки, де нам довелося втручатись. У Гайвороні, наприклад, із родин переселенців збирали так звані “добровільні внески” на різноманітні фонди в дитсадку. А лікарі посилали мамочок назад на Донбас за медичними картками дітей. Ці проблеми були вирішені за сприяння департаменту освіти й науки і одного дзвінка радника в ЦРЛ,” – розповідає Світлана Томашевська.

Читайте також: Кіровоградщина: переселенці з Донбасу відмовляються від реєстрації (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар