Поліцейські провели обшук у помешканні кіровоградського волонтера (ДОКУМЕНТ)

Вчора, 17 грудня, о 9.00 ранку додому до кіровоградського волонтера завітали співробітники поліції з постановою суду на обшук. Причиною обшуку став вибух, що відбувся 22 вересня 2015 року по вулиці Верхній Биківській. В організації вибуху підозрюється волонтер Павло Кучеренко.

«… у ході проведення заходів отримано оперативну операцію про можливу причетність до скоєння вказаного кримінального правопорушення Кучеренко Павла Павловича, 03.09.1968 р.н., який здійснює регулярні поїздки до зони проведення АТО як волонтер. Має навички з виготовлення та використання вибухівки і за місцем свого проживання зберігає вибухові речовини, вогнепальну зброю та докази, які мають значення по справі», – пишеться в постанові суду на обшук помешкання.

Волонтер Павло Кучеренко свою причетність до вибуху заперечує і стверджує, що у правоохоронці під час обшуку не знайшли нічого кримінального.

«Прийшли, навели безлад і пішли. Нічого, відповідно не знайшли. Неприємно звісно, що мене звинувачують у справі 3-місячної давнини, до якої я не причетний – у день вибуху я знаходився у зоні АТО. Юристи, коли побачили ухвалу суду і звинувачення – дуже сміялися. Зараз ми готуємо скаргу на слідчого, на прокуратуру і на суддю. Адже аргументи для обшуку, які викладені в ухвалі, притянуті за вуха».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар