Кіровоградський університет виграв грант на суму 930 тисяч євро

КДПУ ім. В. Винниченка у складі міжнародного консорціуму 10 університетів виграв грант за програмою ERASMUS+, загальна сума гранту для консорціуму 930 тисяч €. Взагалі, у процесі конкурсу Європейською Комісією з 515 заявок з усього світу обрано 140 на загальну суму понад 120 млн €. Про це повідомляється на офіційному сайті університету.

Новий проект написано за резонансною тематикою, пов’язаною зі збагаченням сучасної вищої освіти дисциплінами гендерного спрямування. Проект має назву «Програма підготовки Гендерні Студії: крок до демократії та миру у сусідніх до ЄС країнах з різними традиціями» (в оригіналі назва виглядає так «Gender Studies Curriculum: A Step for Democracy and Peace in EU-neighbouring countries with different traditions» або коротко – GeSt). Ідея проекту належить завідувачу кафедри прикладної математики, статистики та економіки нашого університету, доктору фізико-математичних наук, професору Авраменко О.В.

Основне завдання проекту  підготовка та відкриття спеціалізації Гендерні Студії на різних магістерських спеціальностях у семи університетах країн-сусідів ЄС (3 українські, 2 туніські, 2 марокканські університети) за фахової та організаційної допомоги трьох університетів країн ЄС. Зокрема, у КДПУ буде відкрита така спеціалізація на магістерській спеціальності «Освітні вимірювання», яка була відкрита чотири роки тому у рамках попереднього міжнародного проекту за програмою TEMPUS.

Очолює роботу консорціуму університет з Литви (місто Каунас) – Університет Витовта Великого. До складу консорціуму також входять ще два європейські університети – Центральноєвропейський університет (Будапешт, Угорщина) та Університет Аристотеля (Салоники, Греція); три українські університети – Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка, Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника; два університети з Тунісу – Університет міста Маноуба та Університет міста Соуссе; та два університети з Марокко – Universite Sidi Mohammed Ben Abdellah (місто Фес) та The Sultan Moulay Slimane University (місто Бені Мелаль).

Координатором проекту GeSt від КДПУ ім.В.Винниченка є професор Ольга Авраменко. Нещодавно вона відвідала Каунас, де зустрічалась з головним координатором проекту доктором, професором Наталією Мажеікіене, деканом та викладачами факультету соціології – фахівцями з гендерних проблем, а також зі співробітниками проектного відділу університету. Під час зустрічі були встановлені особистісні контакти, вирішені багаточисельні організаційні питання, окреслена програма першої координаційної наради тощо.

img 02

Розпочинаємо міжнародне співробітництво: головний координатор проекту професор Наталія Мажеікіене та координатор від КДПУ ім. В.Винниченко професором Ольгою Авраменко (Литва, Каунас)

img 03

Грантоутримувач проекту GeSt  Університет Витовта Великого у литовському місті Каунас

img 04

Біля соціологічного факультету Університету Витовта Великого. 

img 01

Поширити:

Залишити коментар:

коментар