Костянтин Яриніч сумнівається у прозорості опитування?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

25 жовтня, у неділю відбудеться опитування щодо перейменування Кіровограда. Перша електронна газета попросила народного депутата Костянтина Яриніча висловити свою думку з приводу його проведення:

– Є рішення міської ради і це абсолютно правильно, що міська рада так вирішила, ми повинні його виконувати. Інша справа, як це буде проходити. Ми наразі не знаємо наскільки це буде прозоро, але наскільки я знаю спостерігачі будуть і від міської ради, і від людей. У нас немає Закону про референдум і це ускладнює питання. З іншої сторони Верховна Рада прийняла Закон про декомунізацію. Тому нам треба негайно його виконати. Але на що ми ще можемо спиратися на сьогоднішній день. Тільки на думку громади. Це питання повинно бути поставлено і на опитуванні, і на екзитполі. Це буде правильно.

– На вашу думку, рішення міської ради про опитування і про виділення 600 тисяч гривень на його проведення законне?

-Це функція міської ради. Це закладено в законі надати інформацію. Депутати для цього і збираються. Ми ж делегували цих депутатів, щоб вони представляли наші інтереси на певній території.

– Учора була оприлюднена позиція вашого колеги з фракції Блоку Петра Порошенка Вадима Денисенка з приводу перейменування та недопущення Єлисаветграда. Прокоментуйте.

-Зараз дуже багато з’являються експертів, які не мають відношення до Єлисаветграда.

Кіровограда?

-Так Кіровограда. Є історики, які кажуть про те, що Єлисаветград – це не російська назва, а релігійна. Є історики, які кажуть, що це практично Малоросія. Ці історики самі не можуть між собою розібратися. Нехтувати думкою громади ми не можемо. Якщо зараз громада вирішить перейменувати в Ексампей, казати, що повинен бути Інгульськ – це буде неправильно. У мене, як у депутата, є завдання не втручатися в цей процес. Взяти думку громади. І потім ця думка громади має пройти через рішення міської ради. Міська рада має прийняти рішення і видати його на Верховну Раду. І тільки після цього Верховна Рада має приймати рішення.

А з приводу думки колег. Зараз знаходять різних депутатів. Люди інколи не замислюються, яке інтерв’ю вони дають. Вони отримали таку інформацію, це здорово. Їх хтось переконав, вони мають право на свою думку. Я думаю, що кіровоградці почувши це все, повинні прийняти своє рішення.

-Якщо міська рада подасть на ВР назву Єлисаветград, як депутати проголосують? 

-А хто знає?

-А ви особисто, як будете голосувати?

– Я буду голосувати за ту думку, яку висловить громада міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар