У Кропивницькому вивчають можливість фінансування двох притулків для тварин

© pixabay.com

Учора, 12 лютого, постійна депутатська комісія міської ради Кропивницького з питань ЖКГ розглянула дві електронні петиції щодо фінансування з міського бюджету притулків для тварин, створених громадськими організаціями “БІМ” та “Щасливий Пес”.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Як повідомили громадські активісти, на утримання однієї собаки на місяць необхідна сума у розмірі 250 гривень. Так, у притулку “Щасливий пес” станом на сьогодні утримується 180 тварин, у вольєрах “БІМа” – понад три сотні безпритульних котів та собак.

“Наші організації стабільно займаються стерилізацією тварин, що дозволяє стримувати зростання кількості безпритульних тварин у місті, – зауважила Голова ГО “Щасливий пес” Оксана Літвінова. – Але лише благодійних внесків не досить для утримання та лікування такої кількості тварин. Якщо ми допомагаємо місту, просимо і місто нам допомогти”.

Громадські організації захисту тварин підтримав Андрій Табалов. Він акцентував увагу на тому, що збудувати комунальний притулок для безпритульних тварин коштуватиме занадто дорого для міста, а от підтримувати вже існуючі, якими опікуються активісти, міському бюджету під силу.

“У мене проста пропозиція: доручити головному управлінню ЖКГ переглянути програму, яка у нас вже є, а саме, Програму регулювання чисельності безпритульних тварин, щоб у ній була передбачена не тільки стерилізація, а й утримання, – запропонував Андрій Табалов. – Також спеціалістам треба вивчити законодавчу базу, яким чином ми можемо додати кошти до програми, і на найближчому засіданні комісії з питань ЖКГ розглянути пропозиції та прийняти рішення, щоб з ним виходити на сесію. Вже у першому кварталі поточного року ми повинні вирішити це питання”.

Депутатська комісія підтримала обидві електронні петиції і доручила головному управлінню ЖКГ вивчити це питання та підготувати шляхи його вирішення на найближче засідання.

Читайте також: У Первозванівській ОТГ займуться питанням безпритульних собак

5ef3361d51d0f056b94405f98c65a270.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар