Нардепів із Кіровоградщини закликають відхилити зміни до Конституції

Кіровоградське регіональне відділення Асоціації міст України закликає народних депутатів від Кіровоградщини сприяти відхиленню законопроєкту №2598 «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)», бо він сприяє посиленню влади Президента.

Про це Першій електронній газеті повідомили в прес-службі АМУ.

“Пропоновані зміни до Конституції,  мають суттєві недоліки і не відповідають Європейській хартії місцевого самоврядування. Порівняно із чинною Конституцією України проєкт передбачає звуження статусу органів місцевого самоврядування та містить ознаки централізації влади, надмірно розширює контрольні повноваження держави в особі префектів та Президента України”, – йдеться у повідомленні.

АМУ наголошує, що оновлений 27 грудня 2019 текст (як і попередній від 13.12.2019) підготовлений без залучення органів місцевого самоврядування, їх асоціацій, експертів та науковців.

Асоціація міст України вже звернулася з листом до Голови Верховної Ради України, голів парламентських фракцій та груп, профільних парламентських комітетів. Заявила, що не підтримує запропонований Закон України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» №2598 і готова докласти максимальних зусиль до роботи над законопроектом.

af15af14e980ba564b599fcc2bc5f793.jpg

Із текстом листа можна ознайомитися тут – Звернення АМУ.

Нагадаємо, ще одна ОТГ може з’явитися на Кіровоградщині.

Читайте також: Новенські депутати знову не проголосували за приєднання до Кропивницького

Поширити:

Залишити коментар:

коментар