На Кіровоградщині створюється ще одна ОТГ

За ініціативою Канізької сільської ради Новомиргородського району розпочато процес об’єднання трьох сільських рад – Канізької, Шпаківської та Могутненської.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі Кіровоградського РВ АМУ.

До потенційної Канізької сільської ОТГ з центром в селі Каніж планують увійти дві сільські громади Новомиргородського та одна громада Кропивницького районів: село Каніж, Канізької сільської ради; села Шпакове, Бровкове та Пенькине, Шпаківської сільської ради; села Аврамівка та Могутнє, Могутненської сільської ради Кропивницького району.

За словами голови Канізької сільської ради Леоніда Татарова, питання створення ОТГ було на порядку денному з початку року, але через ймовірність проведення дочасних місцевих виборів об’єднавчі процеси було призупинено. Наразі всі три сільські ради передали в ОДА пакет документів на отримання позитивного висновку про відповідність Конституції та законам України.

“Канізька ОТГ створюється поза Перспективним планом і об’єднує громади з різних районів – цей процес відповідає нормам чинного законодавства. Тож у потенційної ОТГ є надія на отримання позитивного висновку. Водночас, у оптимістичному варіанті самостійно діючою громадою потенційна ОТГ може стати тільки з 2021 року, адже призначення перших виборів на 2019 рік ми вже не очікуємо”, – коментує консультантка з правових питань Кіровоградського РВ АМУ Вікторія Нижник.

Зазначимо, після проведення виборів призначених на 22 грудня та 29 грудня 2019 року загальна чисельність усіх разом взятих призначених перших виборів в ОТГ становитиме 988.

Станом на 1 січня 2020 року в Кіровоградській області буде повноцінно працювати 27 ОТГ, до складу яких входить 81 сільська рада, із загальною чисельністю населення майже 162,5 тисяч населення.

Нагадаємо, десять громад із Кіровоградщини претендують на нагороду “Кришталь року”.

Читайте також: На Prometheus стартував другий онлайн-курс про децентралізацію

Поширити:

Залишити коментар:

коментар