Громадський простір “Кропхаб” відкриється через два тижні

Photo by Kaboompics.com from Pexels

У суботу, 19 жовтня, о 12:00 у Кропивницькому відбудеться мегамарафон-відкриття багатофунціонального громадського простору “Кропхаб”. Він діятиме як простір, де можна презентувати свою творчість, навчитися новому, долучитися до благодійних ініціатив також допомагатиме військовим ресоціалізуватися, відчувати й надалі себе потрібними і бути при цьому не окремо, а разом з громадою.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

“У День Захисника України прийнято вітати військових, ветеранів, дарувати їм подарунки. Але цього року ветерани і волонтери також приготували для нашої громади, для міста подарунок до свята, – розповідає співкоординаторка Кропхабу, волотерка ГО “Серця Матерів Кіровоградщини” Інна Колпак. – І таким подарунком буде новий, затишний громадський простір, в самому центрі міста. Тут можна буде влаштовувати концерти і благодійні розпродажі, проводити тренінги і просто зустрічатись всім разом. Тут буде затишно як вдома”.

Кропхаб продовжить традиції волонтерства ГО “Серця Матерів Кіровоградщини”, яка вперше заявила про себе 11 листопада 2014 року, коли на площі Богдана Хмельницького у Кропивницькому було встановлено намет, для збору допомоги військовим, що цілодобово простояв понад 7 місяців. І далі протягом 5 років волонтери ГО “Серця Матерів Кіровоградщини” організували і провели десятки благодійних заходів, серед яких “Кава з волонтерами”, “Арт-пікнік”, “Арт-майданс” (12- годинний творчий марафон), плетіння 100 метрової маскувальної сітки на площі Героїв Майдану, благодійний розпродаж тощо.

За запитом від військовослужбовців та ветеранів, ГО “Серця матерів Кіровоградщини” та ГО “ЦРВ “Коловорот” об’єдналися під назвою Ветерано – Волонтерський Центр #СМАйЛ, щоб допомагати адаптуватися до мирного життя ветеранам російсько-української війни та членам їхніх родин.

У програмі відкриття заплановані благодійний аукціон і розпродаж, майстер-класи для дітей і дорослих, презентація нової книги Василя Шкляра, музично-поетичний марафон за участі гуртів Аква Віта, Dryхмара, Макса Партизана та інших.

Адреса: вулиця Преображенська, 2 (з боку вулиці Острівської)

Нагадаємо, кропивницька волонтерка отримала відзнаку від МВС.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар