Британська рада профінансує два проекти з Кіровоградщини

© voiceofpeopletoday

Програма Британської ради “Активні громадяни” підтримала два проекти з Кіровоградської області –  креативний простір «Баба Єлька» з Кропивницького і Молодіжний форум активної молоді «CARBON» від Помічнянської ОТГ. Проекти-переможці створені за результатами весняних локальних тренінгів Сергія та Ірини Ткаченків.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Facebook-сторінки Агенції сталого розвитку “Хмарочос”.

Загалом на розгляд надійшло 198 заявок із різних куточків України, у тому числі 10 з Кіровоградщини. 36 проектів отримали фінансову підтримку Британської ради.

Проект Креативний простір «Баба Єлька»
(автори – засновники “Баби Єлька” Інна Тільнова, Вікторія Семененко і Світлана Буланова)

Мета проекту «Креативний простір «Баба Єлька» – створити і наповнити змістом та творчими ідеями майданчик для обміну думками, презентацій та перфоменсів, організованих за сприяння ГО «Баба Єлька».

Майданчик розташовуватиметься у внутрішньому дворику Обласного Центру народної творчості (м.Кропивницький, вул. Гоголя, 66) і стане вільним простором для всіх, хто цікавиться історією рідного краю, відновленням традицій, фольклорними дослідженнями, мистецьким переосмисленням історії та етнографії.

Проект «Баба Єлька» діє на території Кіровоградської області з 13 липня 2018 року – тоді відбулася перша експедиція у с. Розсохуватку Маловисківського району. Відтоді учасники проекту зібрали понад 300 народних пісень, десятки артефактів, які найближчим часом стануть музеєм проекту, записали свідчення про Голодомор та колективізацію, зібрали інформацію про традиції та вірування українців на території Кіровоградщини.

Молодіжний форум активної молоді ОТГ Кіровоградщини «CARBON»
(Молодіжна рада 4US Помічнянської ОТГ, Максим Тодоров, Алексей Мошура, Ніна Семашко)

Молодіжний форум «CARBON» ставить за мету об’єднати проактивних підлітків з ОТГ Кіровоградщини (Малопомічнянська, Новоукраїнська, Маловисківська, Новопразька, Бобринецька, Компаніївська, Дмитрівська ОТГ) навколо ідеї мережування та обміну досвідом та посилення ролі учнівської молоді у місцевому самоврядуванні.

Особливий компонент нашого проекту – постфорумні події в громадах, які будуть проведені учасниками: їм запропонують обрати свою ініціативу, яка тематично узгоджується з темою форуму, аби показати силу мережування в дії. Хвилеподібно відбудуться локальні добрі зміни для громади по регіону.

Команда Молодіжної ради має власне видання про громаду “Ямб”, в якому будуть описані добрі практики реалізованих ініціатив, що надихатиме інших на молодих людей на проактивність і волонтерство.

“Сила підтриманих проектів в тому, що вони охоплюють всю Кіровоградщину! Нагадуємо, що наступний дедлайн подачі проектів соціальної дії – 1 листопада 2019 року.” – наголосила директорка Агенції сталого розвитку “Хмарочос”, фасилітатор програми “Активні громадяни” Ірина Ткаченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар