Можливо, ми почали багато бачити? – “Pitbull” про розрив співпраці з патрульною поліцією

Команда проекту “Pitbull”, яка з 2015 року разом з пореформованою поліцією патрулює вулиці й автошляхи України в боротьбі з нетверезими водіями, оголосила про відмову керівництва патрульної поліції продовжувати співпрацю з громадськими активістами.

Про це йдеться на сторінці проекту у Facebook, повідомляє Перша електронна газета.

Активісти “Pitbull”, який діє в семи містах України і продовжує розвиватися, організовували публічні рейди по боротьбі з пияцтвом за кермом, проводити заходи щодо вирішення проблем нетверезих водіїв та публічної безпеки, заохочували людей долучатись і підтримувати реформу патрульної поліції.

Із 2015 року вони провели більше 300 рейдів, разом з патрульними виписали близько 3750 протоколів за керування автомобілем в стані алкогольного/наркотичного сп’яніння, провели близько 25 прес-конференцій та більше 20 публічних заходів.

“Pitbull” неодноразово визнавали одним із наймасштабніших проектів в Україні у напрямку «комьюніті полісінг». Його підтримували як представники місцевої влади, так і всеукраїнські ЗМІ.

Проте сьогодні дорожні активісти, визнані Україною і закордонними колегами, отримали від Департаменту патрульної поліції України відмову у подальшій співпраці і звинувачення у саморекламі.

“А можливо, активісти проекту, почали дуже багато бачити? Та стали незручними для керівництва? – припускають учасники “Pitbull” – Ми будемо і надалі працювати у заданому темпі “без” підтримки окремого керівництва. Цього просять чесні та порядні співробітники патрульної поліції, які працюють на “лінії””

Нагадаємо, під час отримання хабаря на Кіровоградщині затримали патрульного.

Читайте також: Вбивають чи захищають: що не так із реформою поліції

Поширити:

Залишити коментар:

коментар