5 випадків кору за тиждень зареєстровано на Кіровоградщині

фото: vidomosti-ua.com

За останній тиждень зареєстровано 5 лабораторно підтверджених випадків кору. Серед захворілих 3 дорослих та 2 дитини. Хворіли мешканці міста Кропивницький та Новоархангельського району.

Про це йдеться на сайті Кіровоградського обласного лабораторного центру, повідомляє Перша електронна газета.

З початку року в області зареєстровано 430 випадків кору, з них 152 у дітей. Єдиним надійним захистом від кору є своєчасна імунізація. На даний час всі заклади охорони здоров’я Кіровоградщини забезпечені вакциною проти кору. В області в наявності 24 700 доз вакцини КПК.

Кір – одне з найбільш заразних захворювань, відомих у світі. Спалахи кору мають циклічний характер і відбуваються кожні 5—6 років. Головна причина — низьке охоплення щепленнями. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку у світі 30—40 мільйонів дітей хворіють на кір, понад 800 тисяч помирають від самої інфекції та її ускладнень. Це означає 314 смертей на день, 13 смертей щогодини.

Лікарі закликають дбати про здоров’я своїх дітей та берегти їх від захворюваності кором за допомогою своєчасного профілактичного щеплення, адже ліків від кору не існує, а вакцинація – єдиний надійний метод профілактики захворювання.

Нагадаємо, Рятувальники Кіровоградщини тричі за добу виїжджали на пожежі.

Читайте також: Прокуратура поверне Голованівському лісгоспу орендований ліс

Поширити:

Залишити коментар:

коментар