У Кропивницькому відкрили меморіальну дошку літературознавцю Леоніду Куценку

Відсьогодні фасад ЦДПУ імені Володимира Винниченка прикрашатиме меморіальна дошка літературознавцю, критику, доктору філософських наук та члену Національної спілки письменників України Леоніду Куценку.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

На урочистому відкритті зібралися його колеги, а також учні та студенти, які знали літературознавця за життя та захоплювалися його працями. Зокрема, літературний критик , філолог та письменник Володимир Панченко, який подякував скульпторам, організаторам та людям, що долучилися до збору коштів на встановлення пам’ятної дошки.

«Леонід Васильович – був по-справжньому улюбленцем усіх студентів. Сказати, що його просто поважали не можна – його любили», – зазначив Панченко.

3a5f05827f53e9b409731d17c3c1f325.jpg

Професор ЦДПУ ім. В.Винниченка Григорій Клочек наголосив на тому, що Леонід Куценко є першовідкривачем постаті Євгена Маланюка і зараз залишається його найавторитетнішим дослідником.

«Він був прикладом порядності, працелюбності, доброти, відданості своїй Батьківщині і своїй праці», – розповів професор.

f449dfb76e32788c4fcbce5523fa8668.jpg

Створив меморіальну дошку скульптор Віктор Френчко. Він же виготовив пам’ятник Володимиру Винниченку, що на площі перед ЦДПУ, а нині працює над увічненням пом’яті кропивницького краєзнавця та історика Петра Кизименка.

Читайте також: На книжковому аукціоні зібрали 3,5 тис. грн на меморіальну дошку кропивницькому краєзнавцю

Поширити:

Залишити коментар:

коментар