Кропивничан запрошують подумати про природу під супровід романтичної музики

© wwf.panda.org

У суботу, 30 березня, о 20:30 Кропивницький приєднається до всесвітньої природоохоронної акції – Години Землі. Кропивничан запрошують на площу перед міськрадою, де духовий оркестр при свічках виконуватиме всесвітньо відомі романтичні музичні шедеври.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

“Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, акція передбачає підтримку заходів енергоефективності, збереження довкілля, ощадливого використання природних ресурсів задля спільного подолання кліматичних проблем і життя у гармонії з природою”, – відзначила директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Маріанна Морква.

Історія Години Землі

Почалося все в Австралії…

Година Землі “народилася” у Сіднеї, Австралія, у 2007 році, коли 2,2 мільйона домівок та організацій вимкнули світло на одну годину. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилися більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Всесвітньо відомі пам’ятки, зокрема міст Ґолден Ґейтс в Сан-Франциско, Колізей у Римі та вулиця Таймз-Сквер на годину стали темними, як символи надії на активні дії у боротьбі зі зміною клімату, які щогодини стають все більш невідкладними.

Година Землі 2009 стала беспрецедентним успіхом — у ній взяли участь 4088 міста у 88 країнах світу. Кількість учасників акції 2009 року перевершила всі очікування та відобразила зростаючу глобальну стурбованість зміною клімату та нездатністю людства досі ефективно вирішити цю проблему, вважає Всесвітній фонд природи WWF.

Сотні знакових пам’яток світу, серед яких єгипетські піраміди, лондонський Біг Бен, статуя Христа-Спасителя у Ріо-де-Жанейро, загасили в останню суботу березня свої вогні, підтримуючи глобальний заклик до дій.

Година Землі продовжує нарощувати оберти й бити власні рекорди — у 2018 році близько 18000 пам’яток та монументів у 188 країнах світу виключилася, щоб привернути увагу людей до проблем планети. Загальна кількість публікацій зі згадкою слогану Години Землі 2018 #Connect2Earth сягнула більше 3,5 мільярдів.

Українська історія Години Землі

Перша Година Землі в Україні відбулася у 2009 році, тоді до всесвітньої кампанії долучилися близько 16 міст та містечок.

У 2018 році Година Землі об’єднала більше 75 міст, зусилля більше 80 організацій, 60+ компаній та 60+ навчальних закладів. Чимало ресторанів та кафе по всій країні запросили своїх відвідувачів провести суботній вечір у романтичній атмосфері при свічках. По всій країні відбулися спеціальні святкові акустичні концерти з виступами місцевих музичних колективів, вогняні шоу, перегляди фільмів на екологічну тематику, еко-ярмарки, велопробіги, еко-забіги тощо.

За 10 років глобальний рух підтримували Лілія Пустовіт, Олег Собчук, Дмитро Шуров, ЯрмаК, Сашко Положинський та інші. Десятки відомих на всю країну споруд та пам’яток були вимкнуті на одну годину, щоб привернути увагу українців до екологічних проблем планети. Серед них — Хрещатик, Софійський та Михайлівський собори, Києво-Печерська лавра у Києві, Театр опери та балету в Одесі, Свято-Успенський собор в Полтаві, Тернопільський та Луцький замки та багато інших.

Година Землі — всесвітній природоохоронний рух. #РазомЗможемо побудувати світ, де людина та природа існують в гармонії

Поширити:

Залишити коментар:

коментар