Роботу депутатів на Кіровоградщині можна буде перевірити онлайн

В Україні в середині 2019 року має запрацювати єдина веб-платформи, яка буде джерелом постійно оновлюваної інформації про діяльність місцевих депутатів, інтерактивних візуалізації, детальної інформації про діяльність місцевих депутатів, моніторингових даних та експертних висновків. Платформа охоплюватиме 17 областей, зокрема і Кіровоградщину.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі АПН.

“Ця платформа буде зручна як для активістів, так і для звичайних виборців, яким цікаво буде перевірити роботу свого депутата. А також ми зможемо порівняти, як працюють депутати інших обласних центрів, який позитивний досвід можна в них взяти”, – пояснив голова ГО “Асоціація Політичних Наук” Дмитро Сінченко.

Веб-платформа збиратиме усі інформаційні та аналітичні продукти громадської кампанії Атестація депутатів місцевих рад, яка наразі охоплює 17-ть областей: Одеську, Миколаївську, Херсонську, Краматорську, Дніпровську, Харківську, Київську, Чернігівську, Вінницьку, Полтавську, Кіровоградську, Черкаську, Рівненську, Львівську, Івано-Франківську, Хмельницьку, Луцьку міські ради, а також Одеську обласну раду та ще 5-ть міських рад Одеської області.

Платформа пропонуватиме:

  • Інтерактивну презентацію персональних оцінок всіх охоплених ініціативою депутатів з можливістю рейтингування та порівняння, як за комплексними результатами оцінювання, так і по окремим показникам діяльності, як по всім радам, так і по обраним
  • Платформу для постійного розміщення інформаційно-аналітичних матеріалів про діяльність місцевих депутатів, охоплених ініціативою;
  • Джерело корисної та перевіреної інформації про діяльність місцевих депутатів: реєстри приватних інтересів депутатів, мапи приймалень місцевих депутатів та графіки прийому депутатів, звіти місцевих депутатів тощо.

Запуск платформи в публічний доступ відбудеться в середині 2019 року.

Наразі, за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати:

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись на сайті організації.

За додатковою інформацією про здійснення ініціативи в Кіровоградській області звертайтесь до: ГО «Асоціація Політичних Наук»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар