Як знайти роботу у Кропивницькому: поради та підказки

Кажуть, у Кропивницькому важко знайти роботу, та чи насправді все так сумно? Давайте розглянемо ситуацію детальніше.

Для більшого розуміння питання, у цій статті ми розкриємо наступні теми:

  • Де зазвичай шукають роботу та де варто шукати;
  • Альтернатива роботі по професії;
  • Чому нас спіткає невдача та що вдіяти.

Де зазвичай шукають роботу та де варто шукати

Зазвичай за пошуком роботи ми вдаємось до стереотипного методу. І це не дивно, адже перше що спадає на думку – центр зайнятості. Ми в жодному разі не хочемо сказати що це безнадійна справа. Центри зайнятості, звичайно, мають свою ефективність але вони малоорієнтовані на задоволення потреби у роботі потенційного працівника. У теперішньому світі інновацій та швидких змін варто бути більш мобільним.

Наприклад, відвідуючи центр зайнятості та фільтруючи газети у пошуках роботи варто також звернути увагу на електронні дошки оголошень та уважно переглянути розділ “робота у Кропивницькому вакансії“. Адже роботодавець, звертаючись до таких ресурсів напевно шукає робітника та конкретно зацікавлений в людині що здатна виконувати певні обов’язки. Також це питання зручності, погодьтесь, куди приємніше переглядати вакансії вдома за філіжанкою кави або смачного чаю.

46315887a14b39ddad8dbe4fb78d9a64.jpg

Альтернатива роботі по професії

Робота по професії це просто чудово, звісно якщо ви вибрали професію мрії, якщо професія прибуткова, якщо на спеціалістів такого профілю є попит та якщо вік професії не завада. Стоп, а чи не забагато «якщо»?! Тут варто задуматись. Так, важко перекреслювати минуле й приймати щось нове але таке правило нав’язує теперішній, швидкий світ у якому варто бути мобільним та універсальним.

Варто прийняти той факт, що можливо доведеться освоїти нову професію, здобути нові вміння та навики.

По перше. Щоб здобути нову професію, у теперішньому світі, не потрібно ще раз закінчувати професійний навчальний заклад або інститут. Адже є різноманітні курси або тренінги що нададуть вам відповідні навики та вміння. Звісно, мова не йде про такі професії як, лікар, вчитель або юрист чи тощо. Але здобути навики у сфері IT, менеджменту, іноземних мов та інше це легко!

По друге. Сучасні компанії готові самі навчати персонал для своїх потреб. До таких компанії можна віднести IT-компанії, поштові компанії і багато інших. Навчання персоналу потрібно, перш за все, для компанії. Це допомагає усвідомити комерційні цілі компанії, зміцнює колектив, сприймається працівниками як заохочення і фактично, споріднює працівника і компанію – іншою мовою, отримавши цінні знання та цільові навики ви навряд чи захочете міняти роботу та втрачати здобутий результат та потенціал . Вірогідність того що ви проміняєте роботодавця на іншого – значно нижче. Щодо робітника, він отримає свіже розуміння своєї професії і обов’язків. Так само співробітник отримує необхідні знання та напрацювання в цільовому напрямку діяльності, адже світ не стоїть на місці. З`являються нові технології та методи які доведеться вивчати, навіть якщо у вас червоний диплом по спеціальності за якою ви працюєте.

По третє. Своя справа зараз у тренді. Своя справа може стати не тільки цікавим хобі а ще й прибутковою справою. Де вам вже не буде нав’язувати правила роботодавець, а ви самі будете у керма. Мова не тільки про кав’ярні, барбершопи або магазини, на хендмейд теж варто звернути свій погляд. Такі речі завжди коштують недешево та користуються попитом. Своя справа у принципи «смачна» тим, що ви можете робити те, що вам подобається та що ви вмієте. Своя справа – це шанс зробити мрію реальною.

Чому нас спіткає невдача та що вдіяти

Причинами невдач при пошуку роботи можуть бути відчай, завищена самооцінка, надмірні сподівання. Якщо ви вже довгий час шукаєте роботу, а запаси фінансів тануть наче сніг на сонці, то цілком вірогідно що вас настигне відчай. Адже з плином довгого перегляду вакансій самооцінка падає. І це не правильно, тут головне тримати на рівні бадьорість духу. Бойовий настрій вирішує 50% справи, а це вже половина.

Щодо надмірних сподівань – тут все просто. Якщо ви шукаєте роботу і у вас за плечима є досвід або ви отримали свою професію із відзнакою цілком зрозуміло що ви мітите на керівну посаду або на дуже гідну заробітну плату. Але тут важливо розуміти, ніхто не візьме вас одразу на керівну та відповідальну посаду. Будь яка компанія хоче бути упевнена у своєму персоналі. Помилки нині коштують занадто дорого. Тому, вам доведеться добре зарекомендувати себе та спочатку попрацювати на власний імідж. Це піде вам на користь, адже із іміджем прийде й досвід – золоте зерно успіху. Отже не цурайтесь почати все з початку, тому що великі ріки наповнюються малими струмками. Оцінюючи все вище написане, бажаємо Вам, у Новому Році, бути рішучими, наполегливими, терплячими та завжди знаходити все що шукаєте!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар