Сотні гектарів землі незаконно використовували на Кіровоградщині

На території Петрівського та Знам’янського району Кіровоградської області самовільно зайняли сотні гектарів земельних ділянок.

Ці порушення земельного законодавства під час перевірки виявили інспектори з контролю за використанням та охороною земель обласного Держгеокадастру, інформує Перша електронна газета.

Так, встановлено факт самовільного зайняття земельних ділянок загальною площею 214,3415 га, розташованих на території Петрівського району Кіровоградської області. Подібне порушення земельного законодавства встановлено й на території Дмитрівської сільської ради Знам’янського району Кіровоградської області, де загальна площа земельних ділянок становить 543,7043 га.

Матеріали даних перевірок направлено до правоохоронних органів.

Довідково

Відповідно до статті 2 Закону України „Про державний контроль за використанням та охороною земель”, основними завданнями державного контролю за використанням та охороною земель є:
– забезпечення додержання органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами земельного законодавства України; – забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони та раціонального використання земель;
– запобігання порушенням законодавства України у сфері використання та охорони земель, своєчасне виявлення таких порушень і вжиття відповідних заходів щодо їх усунення;
– забезпечення додержання власниками землі та землекористувачами стандартів і нормативів у сфері охорони та використання земель, запобігання забрудненню земель та зниженню родючості ґрунтів, погіршенню стану рослинного і тваринного світу, водних та інших природних ресурсів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар