Литовсько-українська компанія модернізуватиме “Дніпро-Кіровоград”

© investgo24.com

Литовсько-український консорціум UAB “BIS” – Interproject GmbH LLC впроваджуватиме системи автоматизації та диспетчеризації ОКВП “Дніпро-Кіровоград”.

Про це розповіли в прес-центрі “CBN” під час прес-конференції Надзвичайного та Повноважного Посла Литовської Республіки в Україніа Марюса Януконіса, першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка та делегації компанії Consortium UAB “BIS” – Interprojekt GmbH LLC, інформує Перша електронна газета з посиланням на офіційний сайт ОДА.

© kr-admin.gov.ua

Як зазначив Сергій Коваленко, впровадження проекту автоматизації та диспетчеризації ОКВП “Дніпро-Кіровоград” є частиною “Другого проекту розвитку міської інфраструктури”, що передбачає модернізацію водоканалів чотирьох міст обласного значення.

Проект фінансується за кошти Міжнародного банку реконструкції та розвитку, загальна вартість якого складає 44,4 млн дол. США.

Цей проект передбачає низку інших, у тому числі – впровадження системи автоматизації та диспетчеризації ОКВП “Дніпро-Кіровоград”, за реалізацію якого візьметься консорціум – компанії UAB BALTJIOS INFORMACINES SISTEMOS (Литва) і проектно-інжинірингової компанії Interprojekt GmbH (Україна). Оціночна вартість контракту понад 3 мільйони доларів США. Проект планують реалізувати за два роки.

“Проект передбачає розробку та впровадження декількох систем, а саме: автоматизованої системи дистанційного диспетчерського контролю технологічних процесів, геоінформаційної системи, необхідної для графічного представлення інженерних мереж і об’єктів, а також автоматизованої системи обліку електроенергії та водоспоживання”, – підкреслив перший заступник голови ОДА. – “В режимі реального часу будемо розуміти стан справ на кожній частині нашого великого підприємства, яке забезпечує питною водою половину мешканців області”.

За його словами, нині реалізуються проекти щодо переоснащення енергозатратного обладнання водоводу “Дніпро-Кіровоград”.

Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні висловив впевненість в успішній реалізації проекту з модернізації інфраструктури водоканалу, що підвищить якість управління підприємством та покращить якість питної води.

© kr-admin.gov.ua
Поширити:

Залишити коментар:

коментар