У Кропивницькому вшанували пам’ять українців загиблих у Другій світовій війні

© kr-rada.gov.ua

Сьогодні, 22 червня, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні кропивничани поклали квіти до Вічного вогню на Меморіальному комплексі “Фортечні вали”. 77 років тому у цей день почалася німецько-радянська війна, яка забрала життя кожного п’ятого українця.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту міськради Кропивницького.

В урочистостях на Фортечних валах взяли участь ветерани Другої світової, військовослужбовці Збройних Сил України, студенство, учні, громадськість обласного центру, представники обласної та міської влади.

Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів людей. У цей день, 77 років тому, зійшлися у жорстокому двобої Німеччина і Радянський Союз. Найжахливіша війна в історії людства отримала новий виток свого розвитку і забрала життя кожного п’ятого українця.

У жертовному горнилі Другої світової згоріли мільйони мужніх, хоробрих, відчайдушних воїнів, які крізь біль і сльози, холод і голод пройшли важкий кривавий шлях війни.

Чим менше залишається живими свідків тих боїв, тим більшою є наша всенародна шана тим, хто вижив в цій війні і світлою залишається пам’ять про тих, хто загинув. Вони були, є і будуть з нами, в наших серцях, бо вони – наші діди і батьки.

Щороку 22 червня о 10.00 годині Україна завмирає у загальнонаціональній хвилині пам’яті за загиблими у Другій світовій війні. І сьогодні учасники урочистостей схилили голови перед священною пам’яттю загиблих, згадали усіх, кому не судилося пережити Другу світову війну, хто похований у братських могилах по всіх світах, хто загинув у нацистських катівнях та гестапівських таборах.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона — запорука нашої перемоги і сьогодні.

Слава Україні! Слава Героям!

© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
Поширити:

Залишити коментар:

коментар