В Олександрії можуть з’явитися ще три пам’ятні знаки

© Моя Вінниця

Топонімічна комісія в Олександрії обговорила питання щодо встановлення трьох пам’ятних знаків. Зокрема, у місті мають з’явитися пам’ятний знак Хачкар, дерев’яний поклінний Хрест та меморіал жертвам голодомору.

Про це йдеться на сайті олександрійської міськради, повідомляє Перша електронна газета.

На розгляд було внесено 3 питання – про встановлення в місті пам’ятного знаку Хачкар, встановлення дерев’яного поклінного Хреста у Південному мікрорайоні та створення меморіалу жертвам голодомору на кладовищі в районі 8-ї школи.

Враховуючи звернення голови «Спілки вірмен України в Кіровоградській області» Тиграна Хачатряна, комісія розглянула питання щодо встановлення у Театральному парку пам’ятного знаку Хачкар – символу національної культури вірмен. За словами Тиграна Хачатряна, на Кіровоградщині вже встановлено 6 таких пам’ятних знаків за кошти спілки.

По другому питанню доповів настоятель Храму Благовіщення Пресвятої Богородиці, протоієрей Олександр, з приводу встановлення дерев’яного поклінного Хреста. Він запропонував розмістити пам’ятний знак на в’їзді до Південного мікрорайону за кошти релігійної громади.

Під час розгляду третього питання жителі мікрорайону 8-ої школи звернулися з проханням створити меморіал жертвам голодомору на кладовищі по вул. Кременчуцькій, оскільки, за їхньою інформацією, на цьому цвинтарі поховані люди, що померли внаслідок тих подій.

Після активного обговорення члени комісії проголосували за внесення відповідних питань на розгляд виконавчого комітету.

Читайте також: У дитячій лікарні Олександрії ремонтують перехід між корпусами

Поширити:

Залишити коментар:

коментар