Журналісти з Кіровоградщини пройшлися стежками Холодного Яру

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Понад 30 журналістів з Кропивницького, Знам’янки, Світловодська, Онуфріївки  відсвяткували професійне свято, відвідавши святе для кожного українця місце  – Холодний Яр. Поїздку організувала обласна організація Національної Спілки журналістів України за підтримки народного депутата України Станіслава Березкіна.

Холодний яр – це не тільки Черкащина, це також територія сучасної Кіровоградської області. І географічно, й історично. Журналісти побували  в Розумівці Олександрівського району Кіровоградської області, на місці загибелі борця за незалежність України Чорного Ворона (Миколи Скляра) та його побратимів. У 1920 році Чорний Ворон разом з 300 холодноярцями дав бій будьонівцям, рятуючи основні сили дивізії УНР. Саме тут у квітні 2017 році було встановлено пам’ятник Юрію Горлісу-Горському. Людині, яка написала книгу «Холодний Яр» і вперше розповіла світові про холодноярських героїв та визвольні змагання 1920-х років.

Далі екскурсія пролягала Черкащиною. Потужна журналістська делегація побувала на хуторі Буда Чигирнського району, де знаходиться відомий далеко за межами України 1 100 літній дуб Максима Залізняка, відвідала Свято-Троїцький Мотронинський монастир (біля села Мельники), який у 1918-1922 роках був осередком українського повстанського руху, який очолювали брати Чучупаки.

Представники засобів масової інформації піднялися на Богданову гору у Чигрині та  відвідали Іллінську церкву в селі Суботів Чигиринського району, яка була збудована у 1653 році за наказом гетьмана Богдана Хмельницького як родова церква-усипальниця.

Після насиченої екскурсійної програми журналісти мали можливість посмакувати козацьким кулішем.

«На щастя, в Україні, і на Кіровоградщині зокрема, є люди, які розуміють важливість і необхідність журналістської роботи. А також те, що журналісти не завжди мають можливість організувати для себе далеку цікаву поїздку чи інший пізнавальний захід (хоча б з нагоди Дня журналіста), бо для цього потрібна належна організаційна і фінансова підтримка.

Безперечно, серед таких людей – народний депутат України Станіслав Березкін, який завжди готовий допомогти. Ми дуже вдячні Станіславу Семеновичу за багаторічну співпрацю і щиру допомогу», –  прокоментував голова обласної організації НСЖУ  Петро Мельник.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар