У Кропивницькому відбулася акція на підтримку в’язнів Кремля

скріншот із відео

Сьогодні, 1 червня, на площі Героїв Майдану десятки мешканців Кропивницького влаштували акцію на підтримку в’язнів Кремля. Люди вимагали звільнити незаконно ув’язнених Олега Сенцова, Олександра Кольченка, а також полонених українських військових. Сенцов голодує вже 19-й день. Кольченко долучився до нього вчора. Їх чотири роки тому заарештували в Сімферополі за, нібито, підготовку терактів у Криму.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “ТСН“.

“Сенцова запроторили за ґрати на 20 років, Кольченку присудили 10. Кропивничани кажуть, що публічна підтримка бранців – поки що єдине, чим вони можуть допомогти ув’язненим. У руках учасники акції тримали символічні червоні картки Кремлю і вимагали звільнити не лише політв’язнів, а й українських військових, яких бойовики взяли в полон. Серед них і двоє кропивницьких спецпризначенців – Сергій Глондар та Олександр Коріньков. Їх сепаратисти відмовляються відпускати вже 4 рік”, – йдеться в сюжеті.

Довідка:

У 2014 режисера Олега Сенцова незаконно заарештували в окупованому Криму та засудили до 20 років колонії суворого режиму. 14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів Кремля. Наразі це щонайменше 70 людей, серед яких митці, журналісти, правозахисники, студенти, кримські татари. Олег поставив на карту власне життя та готовий йти до кінця.


16 травня 2014 року Олександр Кольченко був заарештований у Сімферополі за звинуваченням у підпалі офісів «Єдиної Росії» і «Російської общини Криму» та підготовці вибуху біля меморіалу Вічного вогню. 23 травня вивезений до Москви. Також Кольченка звинувачують у належності до організації «Правий сектор», а також у змові з Олегом Сенцовим, Геннадієм Афанасьєвим і Олексієм Чернієм з метою скоєння терористичних актів.


Військовослужбовці 3-го полку спецпризначення старшина Сергій Глондар та молодший сержант Олександр Коріньков потрапили у полон 16 лютого 2015 року, під час виконання складного бойового завдання у районі Дебальцевого. Військові супроводжували колону, і їх загін потрапив у засідку, декілька військових загинуло, декілька були поранені, інших взяли у полон. Наразі обох кропивницьких спецпризначенців утримують в Макіївській колонії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар