Завтра у Кропивницькому судитимуть бойовиків, через яких загинула група спецпризначенців

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Триває судовий розгляд справи за фактом вчинення чотирма членами «ДНР» терористичного акту, внаслідок чого загинули військовослужбовці ЗСУ. Оскільки підозрювані переховують на непідконтрольній території, їх судять заочно. Наступне судове засідання призначено на 24 квітня. 

Про це інформує Перша електронна за повідомленням прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

“Прокуратура Кіровоградської області спільно з Донецькою регіональною прокуратурою підтримує державне обвинувачення у судовому розгляді матеріалів резонансного кримінального провадження за фактом вчинення чотирма членами «ДНР» терористичного акту, внаслідок чого загинули військовослужбовці Збройних сил України.

За клопотанням прокуратури вказане кримінальне провадження призначено до судового розгляду шляхом здійснення спеціального судового провадження – заочного засудження, оскільки члени терористичної організації переховуються від суду на тимчасово окупованій території України. Правова кваліфікація злочину ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України”.

Нагадаємо, на початку листопада Вищий спеціалізований суд України розглянув та задовольнив клопотання адвокатки Олени Яркіної, яка представляє інтереси військовослужбовців 3-го окремого полку спецпризначення з Кропивницького та їх рідних, про перенесення слухань справи відносно чотирьох учасників бандформувань так званої “ДНР” (Новікова, Кіма, Бoрисова, Біркова), підозрюваних у розстрілі 10 спецпризначенців влітку 2014 року. Оскільки злочинців не вдалося впіймати, їх судитимуть заочно.

Читайте також: Три роки тому через зрадника загинула група спецпризначенців: у Кропивницькому вшанували пам’ять героїв

Нагадаємо, у липні 2016 року на Донеччині затримали прихильника терористів з ДНР, через якого 29 липня 2014 року біля с. Латишеве Донецької області загинула група бійців кропивницького 3-го полку спецпризначення. Чоловіка судять у Запоріжжі. Вищий спеціалізований суд України відмовився переносити розгляд справи донецького фермера Миколи Бутрименка, якого звинувачують у терористичних діях та фінансуванні тероризму, у Кіровоградську область.

Розвідгрупа виконувала бойове завдання з рятування пілотів збитого літака в районі міста Сніжне Донецької області.

Встановлено, що 29 липня 2014 року під час виконання бойового завдання поблизу селища Латишеве Шахтарського району Донецької області розташувалися 19 військовослужбовців ЗСУ.

Місцевий мешканець, прихильник терористичної організації «ДНР», увійшовши в довіру до військовослужбовців, посилаючись на необхідність поїхати до своєї дружини, виїхав на власному автомобілі в напряму міста Сніжне Донецької області. Звідти чоловік вже повернувся у супроводі не менш нiж 4 одиниць важкої військової бронетанкової техніки разом з учасниками незаконно збройного формування терористичної організації «ДНР». У результаті нерівного бою 10 військовослужбовців ЗСУ загинуло, 5 потрапили у полон.

Зокрема, у тому бою загинули бійці кропивницького 3-го полку спецпризначення: старший солдат Сергій Гришин, старший солдат Лев Панков, капітан Тарас Карпа, старшина Олексій Глобенко, старшина Андрій Шершень, старший солдат Ярослав Шимчик, капітан Кирило Андреєнко, підполковник Сергій Лисенко, старший солдат Роман Рикалов та сержант Анатолій Бузуляк.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар