Андрій Райкович наказав звільнити головного інженера КП “Універсал 2005”

© Андрій Максюта

Головний інженер комунального підприємства “Універсал 2005” Ігор Тюрін знову фігурує у резонансній скандальній історії. Його техніка цього разу була помічена під час незаконного знищення 13 дерев на Кущівці. Через це міський голова Кропивницького Андрій Райкович наказав звільнити його з роботи.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

Нагадаємо, у липні 2017 року неподалік Кропивницького розрили радіоактивний метал. Екскаватор, який правоохоронці затримали на місці, належав головному інженеру комунального підприємства “Універсал 2005” Ігорю Тюріну.

Цього разу техніка працівника КП “Універсал 2005” працювала на Кущівці. Там на орендованій ще у 2008 році ділянці стартували активні будівельні роботи.

Як повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook начальник спецінспекції Андрій Максюта, у 2008 році цю земельну ділянку віддали на 30 років в оренду ПП “Фауст”, яке у свою чергу нещодавно передало ділянку частинами у суборенду.

На одній із цих ділянок і знищили 13 дерев.

© Андрій Максюта

Окрім того, виявилося, що на земельній ділянці, яку обгородили і де представники суборендаря зносили дерева, проходять підземні інженерні мережі – урядовий зв’язок (ЦПМ), вузол кабелів обленерго і 2 силових кабелі по 10 тис. Вольт, які живлять головну насосну каналізаційну станцію міста.

31081241_1989891924597459_2276599264089997312_n
© Андрій Максюта

Міський голова Андрій Райкович сьогодні, 23 квітня, під час апаратної наради дуже обурився цією ситуацією і участю у ній техніки головного інженера КП “Універсал 2005”. Очільник міста наказав звільнити Ігоря Тюріна з роботи.

“Це що за фокуси, ти дивись герой який!

Такий інженер мені не потрібен”, – наголосив Андрій Райкович.


Нагадаємо, неподалік Кропивницького розкопали захоронення радіоактивного металобрухту.

Як виявилося, екскаватор, який правоохоронці затримали на місці, належить головному інженеру комунального підприємства “Універсал 2005” Ігорю Тюріну.

Питанням подальшої долі займаються на державному рівні. Частину з них хотіли вивезти у Чорнобильську зону.  Крім того, рівень радіації лише у певних точках перевищує норму. А державна інспекція ядерного регулювання України класифікувала подію 13 липня, як таку, що має всі ознаки радіаційної аварії.

15 серпня на засіданні адмінкомісії міської ради Кропивницького мали розглядати протокол спецінспекції щодо незаконних земельних робіт в глиняному кар’єрі “Веселівське родовище” неподалік Кропивницького.  Ігор Тюрін прийшов на комісію з адвокатом, який клопотав дати їм можливість ознайомитися з протоколом, який на нього склав спецінспектор. Оскільки вони мають на це повне право, згідно адмінкодексу, розгляд протоколу перенесли на наступне засідання комісії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар