Унікальний музей ракетних військ на Кіровоградщині отримав нові експонати

Колекція розташованого в селищі Побузьке Кіровоградської області Музею ракетних військ стратегічного призначення – одного з двох у світі – поповнилася новими експонатами. Тепер відвідувачі можуть побачити пересувний запасний командний пункт дивізії, а такoж справжній військовий ешелон з 5 вагонів та маневрового потяга.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “Укрінформ“.

Так, на початку 2018-го на території музею побудували 132 метри залізничних колій для експонування військового ешелону. Він укомплектований маневровим тепловозом, двома пасажирськими вагонами для особового складу, вагоном супроводу та ізoтермічними транспотними вагонами для транспортування ТПК (транспортер переднього краю).

До складу ж іншого нового експоната – колони рухомого запасного командного пункту – ввійшли 7 унікальних військових машин. Зокрема, дві машини бойового управління (МОБД 15В231), машина бойового управління (МБУ 15В129), дві машини зв’язку для приймання й передавання даних та дві машини-гуртожитки.

“2 машини-гуртожитки МОБД 15Т118 призначені для життєдіяльності та відпочинку особового складу чергових змін при виконанні завдань в польових умовах. Кожна машина розрахована на розміщення 24 осіб (6 купе на 4 осіб) З особистими речами та зброєю”, – пояснили в адміністрації музею.

Окрім того, на території музею ракетних військ з 1 травня цього року розпочне роботу кафе VOEVODA, в якому будуть подавати традиційні страви української кухні.

До того ж в адміністрації анонсували появу й інших нових експонатів найближчим часом. Так, скоро в музеї можна буде побачити вертоліт МІ-8МТ і ракету 53Т6 “вбивцю ракет”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар