Міськрада Кропивницького отримала подяку від проекту USAID

Учора, 15 березня, відбулася підсумкова конференція Проекту USAID «Чотири роки в Україні: виклики, реформи, успіхи», під час якої міська рада Кропивницького отримала подяку за ефективну співпрацю та активну участь в реалізації завдань проекту USAID «Муніципальна реформа в Україні».

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Міська рада Кропивницького та проект USAID «Муніципальна реформа в Україні» був підписали меморандум щодо співробітництва в рамках технічної допомоги з проведення енергоаудитів та енергосканування 40 будівель бюджетної сфери і підготовці попередніх техніко-економічних обґрунтувань.

У жовтні 2017 року спеціалісти ПП «ЕСКО «ЕнергоІнжиніринг», які стали виконавцями проекту, почали вивчати стан будівель шкіл, дитячих садочків та лікарень на підставі власного дослідження та опитувальних листів, заповнених керівництвом бюджетних закладів обласного центру.

За словами директора департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради Андрія Паливоди, загалом, за рахунок міжнародної технічної допомоги в рамках проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» у місті проведено 19 енергоаудитів, з них 10 – для будівель бюджетних установ та 9 – для будівель ОСББ. Також проведено 31 енергосканування будівель бюджетних установ.

“За результатами співпраці наприкінці грудня 2017 року фахівцями ПП «ЕСКО “ЕнергоІнжиніринг» було презентоване попереднє техніко-економічне обґрунтування термомодернізації бюджетних установ міста Кропивницького, яке дало змогу визначити технічний та економічний потенціал будівель для залучення інвестицій і підвищення їх енергоефективності, а також створення сталих умов забезпечення їх життєдіяльності, – зазначив Андрій Паливода. – Матеріали, отримані від проекту USAID, стануть невід’ємною частиною Комплексного енергетичного паспорту Кропивницького”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар