У Кропивницькому збирають підписи за перейменування вулиці Волкова

Леонід Каденюк / © politeka.net

В Єдиній системі електронних петицій зареєстровано звернення з проханням перейменувати вулицю Волкова у Кропивницькому на вулицю Леоніда Каденюка. Автор петиції вважає, що постать Волкова є наслідком радянського постколоніального минулого, натомість доцільніше вшановувати пам’ять першого космонавта незалежної України.

Про це повідомляє Перша електронна.

Читайте також: У Кропиницькому пропонують провести тролейбусні лінії до віддалених районів

Текст петиції подано без редакції:

Постать космонавта Волкова ніяким чином не повязана з містом Кропивницький, а є наслідком радянського постколоніального минулого. Натомість, доцільно вшанувати пам`ять про першого астронавта незалежної України Леоніда Каденюка в назві вулиці. Особливо це стає актуальним саме в цей складний час і стане гарним прикладом для національно-патріотичного виховання молоді України.

Леонід Костянтинович Каденюк (28 січня 1951, с. Клішківці Хотинського району Чернівецької області — 31 січня 2018, м. Київ) — перший астронавт незалежної України, народний депутат України 4-го скликання, Народний Посол України, Герой України.
Каденюк Л. К. — генерал-майор Збройних Сил України, заступник Генерального інспектора Генеральної військової інспекції при Президентові України з питань авіації і космонавтики. Автор п’яти наукових праць. В 2017 році видає книгу « Місія — Космос».

Во́лков Владисла́в Микола́йович (нар. 1935 — пом. 1971) — космонавт, двічі Герой Радянського Союзу, який у 1971 році загинув на космічному кораблі «Союз-11» разом з космонавтами В. І. Пацаєвим та Г. Т. Добровольським.

Читайте також: У Кропивницькому збирають підписи за електронні квитки в маршрутках

Автор петиції: Головко Сергій Анатолійович

Дата початку збору підписів: 1 лютого

До кінця збору підписів залишилось: 

Станом на 1 лютого петицію підписала 1 особа з 450 необхідних.

Підписати петицію можна тут.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до У Кропивницькому збирають підписи за перейменування вулиці Волкова

  1. Молоді люди космонавти Добровольський, Волков і Пацаєв загинули при посадці космічного корабя, Їх іменами назвали вулиці нашого міста. Вони не були політичними діячами, тому необхідності декомунізаціі нема.
    У нас ще хватає глиняних, гранітних вулиць. Чому б одну з таких не назвати іменем українського космонавта Леоніда Каденюка?

Коментарі заборонені.