Зимовий сад та європейський формат класу: як оновилася бобринецька школа

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© prm.ua

Нова якість освіти завдяки децентралізації. У містечку Бобринець на Кіровоградщині кошти, отримані після децентралізації, вклали на навчання дітей. Тут з’явилося і дерево “Родовід школи”, і сходинки для вивчення множення, навіть зимовий сад і куточки для відпочинку. Окрім того, класи тепер не схожі на звичайні, а подібні до європейського формату навчання.

“Прямий” дізнався, що саме змінилося в цьому навчальному закладі.

Так, на початку цього навчального року учні школи №5 міста Бобринець уперше потрапили в свої оновлені класи. “Тепер вони скоріше схожі на європейський навчальний заклад. Є, навіть, зимовий сад із фонтаном”, – зазначив кореспондент.

“Ми запозичили ідеї, які є у Фінляндії та Києві. Я директор 17 років, за 16 років я отримала в загальній кількості близько 100 тисяч на школу. За останні півтора року ми отримали майже 500 тисяч гривень на модернізацію школи”, – розповіла директор школи Алла Богданова.

Збільшення фінансування надало поштовх для творчих пошуків учителів та учнів: з’явився родовід школи, сходи, що вчать множенню, та куточки відпочинку.

Нагадаємо, сучасний баскетбольний майданчик європейського зразка відкрили у Бобринці наприкінці вересня. Перший кидок у кошик оновленого майданчика зробив директор програми USAID DOBRE Беррі Рід. Спортивну зону облаштували за рахунок співфінансування проекту швидких грантів Агентства США з міжнародного розвитку та бюджету громади.

Це короткостроковий проект, але, за словами Беррі Ріда, він сподівається на те, що у майбутньому вони будуть працювати з успішними громадами Кіровоградщини над довготерміновими і великими проектами. Про те, як DOBRE працює в області та як визначити інвестиційно-привабливі проекти для USAID Беррі Рід розповів кропивницьким журналістам.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар