Вища рада правосуддя дозволила ліквідувати Кіровський та Ленінський райсуди Кропивницького

Засідання Вищої ради правосуддя 21 грудня 2017 року / © www.vru.gov.ua

Вища рада правосуддя дозволила ліквідувати Кіровський та Ленінський райсуди Кропивницького і створити окружний суд міста Кропивницького, який діятиме на території обох районів – Подільського і Фортечного.

Таке рішення Вища рада правосуддя (ВРП) ухвалила на своєму учорашньому засіданні, повідомляє Перша електронна газета за інформацією офіційного сайту ВРП.

Зокрема, у рішенні ВРП йдеться про те, що згідно з Законом України “Про судоустрій і статус суддів” суд утворюється і ліквідовується законом. Проект закону про утворення чи ліквідацію суду вносить до Верховної Ради України Президент України після консультацій з Вищою радою правосуддя.

Згідно зі змінами до Конституції України щодо децентралізації влади, до 31 грудня 2017 року Президент України має здійснити реорганізацію та ліквідацію судів. 18 грудня з Адміністрації Президента України надійшов лист із проханням повідомити позицію Вищої ради правосуддя щодо проекту Указу Президента України «Про ліквідацію місцевих загальних судів та утворення окружних судів».

Засідання Вищої ради правосуддя 21 грудня 2017 року / © www.vru.gov.ua

Цим проектом передбачено ліквідувати ряд місцевих загальних судів, серед яких – Кіровський та Ленінський райсуди Кропивницького. Окрім того, у проекті Указу є пропозиція утворити окружні суди, серед яких – окружний суд міста Кропивницького Кіровоградської області в Подільському, Фортечному районах міста Кропивницького Кіровоградської області.

Також у своєму рішенні ВРП пояснює, що місцеві загальні суди не припинять свого існування після схвалення пропозицій Президента України Верховною Радою:

“… районні, міжрайонні, районні у містах, міські, міськрайонні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію”.

Повний текст рішення Вищої ради правосуддя можна переглянути у документі нижче.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар