У Кропивницькому відбулася хода до Дня ліквідатора

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 14 грудня, кропивничани разом з усією  Україною вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття, показавши світові зразок безмірного героїзму і мужності, самовідданості і високого професіоналізму.

Пише сайт міськради.

Саме 14 грудня 1986 року було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

“Громадською ходою, хвилиною мовчання, воїнським салютом і покладанням квітів вшанували сьогодні у Кропивницькому пам’ять героїв – чорнобильців. Люди низько схилили голови перед усіма кого немає вже сьогодні живим, хто пішов  в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклонилися тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши обов`язок перед рідною землею і рідним народом. Вічна слава і пам’ять нашим рятівникам”, йдеться у повідомленні прес-служби міськради.

Цього дня біля пам’ятника “Жертвам Чорнобиля” зібралася громадськість: ліквідатори, вдови героїв, які поклали свої життя у протистоянні з підступним атомом, члени організації “Союз Чорнобиль України”, представники обласної і міської влади. Квіти до пам’ятного знаку героям сучасності поклав і секретар міської ради Андрій Табалов.

За особисту мужність, проявлену під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, визначну громадську діяльність, особистий внесок у вирішення соціальних, правових питань громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Андрій Табалов вручив цінні подарунки ліквідаторам Олександру Москалюку, Вадиму Радіну та Ігорю Філіпенку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар