У Кропивницькому знову судитимуть екс-заступника голови Держсільгоспінспекції

Апеляційний суд Кіровоградської області знову розглядатиме справу за обвинуваченням першого заступника Голови Державної інспекції сільського господарства України Ігоря Немировського у вимаганні та отриманні хабаря. Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасував ухвалу Апеляційного суду, згідно з якою Немировському змінили термін відбування покарання з 10 до 3 років, і призначив новий розгляд справи у суді.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби апеляційного суду.

Нагадаємо, у серпні 2014 року на своїй сторінці у соцмережі Facebook радник Міністра внутрішніх справ України народний депутат Антон Геращенко оприлюднив інформацію щодо затримання слідчими Головного слідчого управління МВС першого заступника Голови Державної інспекції сільського господарства України Ігоря Немировського. Як пишуть “Наші гроші”, нардеп тоді повідомив, що приводом для затримання стало звернення жителя Кіровоградщини, у якого Немировський вимагав 357 тисяч гривень хабара за надання дозволу на зняття верхнього родючого шару ґрунту.

Затримали чиновника “на гарячому” – після безпосередньої передачі грошей в авто Немировського. Однак “взяти” керівника Держсільгоспінспекції виявилось справою нелегкою – чиновник спробував втекти від поліції. Погоня, що розпочалась недалеко від Новомиргородської ОДА, завершилась практично під Києвом, на Кагарлицькому посту ДАІ. При цьому по дорозі підозрюваний навіть встиг поміняти машину.

Справу Немировського розглядали 30 місяців. І 9-го лютого 2016 року, Кіровським районним судом було винесено вирок – “призначити Ігорю Немировському покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років, з позбавленням права займати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної виконавчої влади та місцевого самоврядування на 3 роки , з конфіскацією 1/2 частини всього майна“.

Але адвокати Немировського звернулися зі скаргою до Апеляційного суду Кіровоградської області. 14-го квітня 2017 року суд виніс ухвалу – апеляційну скаргу задовольнити частково та змінити строк відбування покарання з 10 до 3 років. У мотивувальній частині ухвали суд вказав такі причини подібного поблажливого ставлення до хабарника: за час судового розгляду у Немировського значно погіршився стан здоров’я, що характерно для усіх чиновників спійманих на подібних правопорушеннях. Окрім того врахував суд й наявність двох неповнолітніх дітей.

26 жовтня 2017 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасував цю ухвалу Апеляційного суду і призначив новий розгляд справи у суді. У понеділок, 11 грудня, відбулося перше засідання. Прокурором було заявлено відвід одному з суддів – учасників колегії. Ухвалою суду заяву про відвід судді задоволено, кримінальне провадження направлено на новий автоматизований розподіл, визначено іншого суддю – учасника колегії.

Наступний судовий розгляд призначено на 18 січня 2018 року о 14.00 год.

Зазначимо, що міським головою Новомиргорода, де Ігоря Немировського намагалися схопити “на гарячому”, був його батько – Яків Борисович Немировський, який лише за рік до того спричинив смертельне ДТП, не впоравшись із керуванням своєї автівки Mitsubishi.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар