Кропивницькі активісти створили Центр реагування на порушення у сфері закупівель

© Центр медіарозслідувань «Прозоро»

Сьогодні, 7 грудня, у Кропивницькому розпочав свою роботу Центр реагування на порушення у сфері закупівель. Моніторингом закупівель займатимуться члени ГО “Центр медіарозслідувань “Прозоро”, яка працює у сфері публічних закупівель. Активісти проводитимуть щоденний моніторинг закупівель по Кіровоградській області з фокусом на закупівлі сфери охорони здоров’я.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Центру медіарозслідувань “Прозоро”.

Громадська організація “Центр медіарозслідувань “Прозоро” проводить системний моніторинг публічних закупівель на території Кіровоградської області. У рамках моніторингу ГО здійснює аналіз закупівель з метою виявлення можливих порушень, їх усунення для досягнення прозорості, ефективності та збільшення конкурентності. У листопаді 2017 року ГО “Центр медіарозслідувань “Прозоро” стала учасником проекту “Медичні закупівлі місцевого рівня – контроль та реагування”, що здійснюється за підтримки ГО “Інститут аналітики адвокації” та МФ “Відродження”. Одним із заходів проекту передбачається створення Центру реагування на порушення у сфері закупівель.

“Від сьогодні і найближчі півроку ми займатимемось моніторингом медичних закупівель. Ми почали цю роботу з липня, у рамках діяльності DOZORRO-спільноти, однак тепер окремим блоком нашої роботи стануть медичні закупівлі”, – відзначив голова організації Павло Лісниченко.

У рамках своєї діяльності Центр реагування на порушення у сфері закупівель проводитиме щоденний моніторинг закупівель по Кіровоградській області з фокусом на закупівлі сфери охорони здоров’я. Окрім цього діяльністю передбачено налагодження взаємодії із Замовниками у попередженні порушень, оскарження виявлених порушень, а також співпраця з контролюючими та правоохоронними органами.

Під час моніторингу Центр реагування на порушення у сфері закупівель співпрацюватиме із управлінням захисту економіки в Кіровоградській області ДЗЕ НП України, управлінням східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області, а також із Замовниками Кіровоградщини. Останні можуть отримати консультації Центру щодо проведення публічних закупівель.

Під час сьогоднішньої прес-конференції також були присутні представники міського управління охорони здоров’я. Тетяна Мицул, провідний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної роботи відзначила, що управління охорони здоров’я постійно збирає дані про проведені закупівлі підзвітними закладами. У разі виявлення порушень новоствореним Центром готові на них реагувати.

Контактні дані Центру реагування на порушення у сфері закупівель:
Павло Лісниченко, 050 594 20 58
E-mail: mediaprozoro@gmail.com

Поширити:

Залишити коментар:

коментар