Справа жорстокого вбивства таксиста: суд продовжив підозрюваним запобіжні заходи

судове засідання 15.08.2017

Сьогодні, 7 грудня, суддя Ленінського райсуду Кропивницького Світлана Льон винесла ухвалу про продовження запобіжних заходів двом підозрюваним у жорстокому вбивстві кропивницького таксиста Євгена Орлова. Колишній нацгвардієць Дмитро Царенко проведе ще 60 діб під вартою, а неповнолітній Віталій Пугаченко й далі перебуватиме під домашнім арештом.

Як уже повідомляла Перша електронна газета, сьогоднішнє засідання повноцінно не відбулося через відсутність однієї з присяжних.

Після перенесення розгляду справи по суті, суддя Світлана Льон почала процедуру розгляду клопотання прокурора про продовження запобіжних заходів обом підозрюваним. Попередні ухвали про обрання запобіжних заходів сплинуть 8 грудня.

Сторона обвинувачення клопотала про продовження тримання під вартою підозрюваного Дмитра Царенка та продовження домашнього арешту щодо неповнолітнього Віталія Пугаченка.

Зазначимо, що батько вбитого Олег Орлов, який є потерпілим у справі, та підозрюваний Дмитро Царенко висловились проти перебування неповнолітнього підозрюваного Віталія Пугаченка під домашнім арештом. Вони вимагали взяти його під варту.

Заслухавши думки всіх сторін, суддя відправилася у нарадчу кімнату.

Повернувшись звідти, Світлана Льон зачитала ухвалу, згідно з якою повністю задовольнила клопотання прокурора і призначила наступні запобіжні заходи підозрюваним у жорстокому вбивстві: колишній нацгвардієць Дмитро Царенко проведе ще 60 діб під вартою (до 4 лютого 2018 року), а неповнолітній Віталій Пугаченко перебуватиме під домашнім арештом до 7 лютого 2018 року. Домашній арешт Пугаченка полягає у забороні з 19:00 до 7:00 залишати своє помешкання.

підозрюваний Дмитро Царенко, судове засідання 15.08.2017
підозрюваний Віталій Пугаченко, судове засідання 18.09.2017

Нагадаємо, 31-річного водія таксі Євгена Орлова жорстоко вбили 27 березня під час виконання ним робочого замовлення. За два дні понівечене тіло потерпілого виявили у багажному відділенні його ж автомобіля на виїзді з міста. Підозрюваного Дмитра Царенка поліцейські розшукали за місцем проживання, він якраз намагався знищити докази злочину, а іншого, 15-річного Віталія Пугаченка – вже за місцем навчання.

фото з місця, де знайшли тіло вбитого

У першій інстанції обом підозрюваним було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб. Але пізніше в Апеляційному суді першому підозрюваному залишили рішення без зміни, а неповнолітньому змінили на домашній арешт.

Обом особам інкримінують ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), за якою передбачено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Усі подробиці цього жахливого злочину і розгляду справи у суді читайте на нашому сайті за ПОСИЛАННЯМ.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар