Безоплатну діагностику в приватних клініках пройшли майже 600 АТОвців Кіровоградщини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація: Likarni.com

Наприкінці липня у Кропивницькому почали реалізацію програми, у рамках якої учасники АТО можуть пройти безоплатну діагностику і приватних клініках. Зокрема, за перші три місяці роботи програми КТ та МРТ різних типів пройшли майже 600 осіб.

Про це Першій електронній повідомила керівник ГО «Центр медико-психологічної реабілітації «КОМПАС», який діє при госпіталі для ветеранів війни.

За інформацією, дороговартісне обстеження пройшла 591 людина. Окрім того, обстеження на вірусний гепатит зробили 353 людям, у 13% з яких виявили патології. Аналіз гормонів щитоподібної залози провели 34 особам, і в 11,7% з яких виявили відхилення від норми. На простатоспецифічний антиген загалом перевірили 201 чоловіка, у 3% з них виявили патології. Ще троє пацієнтів пройшли коронаровентрікулографію у Кіровоградському обласному кардіодиспансері.

Це підсумкові цифри за три місяці роботи програми – серпень, вересень, жовтень. Підсумки першого місяця роботи можна переглянути тут.

Нагадаємо, в програму, яка фінансується з обласного бюджету, закладено кошти на закупівлю послуг КТ, МРТ у п'ятьох варіаціях та реактивів для на аналіз гормонів щитоподібної залози, вірусних гепатитів В і С, на простатоспецифічний антиген, на виявлення антитіл СНІДу, а також витратні матеріали на коронаровентрикулографію і кардіохірургічні операції.

Програма, за якою надається безоплатна діагностика учасникам АТО та членам їхніх сімей у приватних клініках у Кропивницькому стартувала наприкінці липня. Окрім того, розпочали роботу і ряд лабораторій, де безкоштовно беруть спеціальні аналізи у пацієнтів цих категорій.

У Листі Департаменту охорони здоров’я до начальників управлінь охорони здоров’я, головним лікарям лікувальних закладів та медичних установ, вказані усі контакти, куди можна звертатися за консультацією. Документи на своїй сторінці у ФБ оприлюднив правозахисник Антон Красов.

  • 1) Аналіз на гепатит, гормони щитоподібної залози, на специфічний антиген – у Кіровоградській обласній лікарні. Деталі за телефоном: 0522 – 55 -12 -88, 095 – 486 – 81 -83.
  • 2) Аналіз на СНІД – у Кіровоградському обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом. Деталі за телефоном: 0522-37-01-88.
  • 3) Коронаровентрікулографія – в Кіровоградському обласному кардіодиспансері. Деталі за телефоном – 0522 – 39-76-25.
  • 4) КТ без контраста – виконує ТОВ “МДЦ Експерт-Кіровоград”,
    5) КТ з контрастом – виконує ТОВ “МДЦ Експерт-Кіровоград”,
    6) МРТ без контраста – виконує ТОВ “Український центр томотерапії”
    7) МРТ з контрастом – виконує ПП ПВФ “Ацинус”
  • Деталі інформації щодо КТ і МРТ – в Кіровоградському госпіталі ветеранів війни – 0522-34-11-30, 050-221-58-41

Нагадаємо, загальний маршрут пацієнта виглядає так:

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар