У Кропивницькому відремонтували дорогу за два тижні до фактичного підписання договору

Фото: Центр медіарозслідувань "Прозоро"

Підписати договір за результатом виконання робіт – вже звична справа для кропивницького управління ЖКГ. До кількох виявлених раніше Центром медіарозслідувань “Прозоро” фактів додався ще один. Мова йде про поточний ремонт дороги по провулку Фортечному від вул. В.Пермської до вул. Фісановича. Договір на виконання робіт по цьому об’єкту управління ЖКГ уклало вчора, 21 листопада, і прозвітувало про нього в системі “ProZorro“.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на Центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Відповідно до оприлюдненого звіту, сам договір виклали в систему безпосередньо у день його підписання. За його умовами, роботи на об’єкті мають закінчитись до 31 грудня. Утім завершились вони набагато раніше.

У розпорядженні редакції Центру медіарозслідувань “Прозоро” є фото, надане читачами нашого видання, яким було зафіксовано факт робіт на вказаній ділянці. Знімок був зроблений безпосередньо у день ремонтних робіт, ще 6 листопада, тобто за два тижні до підписання договору. Про те, що дорогу робили на початку місяця, підтвердили і торговці з прилеглих магазинів. За інформацією з власних джерел, ремонт цієї ділянки було доручено виконати паралельно з капремонтом вулиці Великої Пермської, що проводило місцеве ТОВ “ПФ”.

Ось так виглядає вказана ділянка дороги сьогодні, 22 листопада.

Відповідно до Єдиного веб-порталу використання публічних коштів, жодних проплат за виконання робіт по цьому об’єкту управління ЖКГ ще не робило. Як свідчать дані у системі “ProZorro”, щедрим благодійником виявився “улюбленець” кропивницьких комунальників МПП “ТАРОН”, який регулярно отримує замовлення на виконання ремонтних робіт доріг, в основному у дворах багатоповерхівок. Роботи на цьому об’єкті фірмі обійшлись у 188,6 тис грн. Цього року підрядник вже отримав 33 замовлення від управління ЖКГ на суму 18,6 млн грн. Усі підряди “ТАРОН” отримав, не беручи участі в конкурентних торгах.

Згідно з даними аналітичної системи «YouControl», МПП «Тарон» було зареєстровано ще в 1993 році. Основним видом діяльності підприємства є ведення будівництва доріг і споруд. Засновниками МПП зазначені Мхитарян Марат Грачкович та Курехян Герміне. Останній є кінцевим бенефіціарним власником «Тарона». Марат Мхитарян також є засновником іще одного «улюбленця» ГУЖКГ – ПП «МАМ-Сервіс», з яким у 2017 році було підписано 15 договорів на ремонт доріг у Кропивницькому на суму 9,710 млн грн. Зазначений Марат Мхитарян і в засновниках ТОВ «ПФ», яке цього року здійснювало капітальний ремонт вулиць Велика Пермська, Преображенська та Авіаційна загальною вартістю 16,845 млн грн. Обидва засновника «Тарона» також володіють Насіннєвим заводом ТОВ «Центральний регіон».

Нагадаємо також, що без договору і проплат на замовлення управління ЖКГ у місті ремонтували дорогу по вулиці Романа Шухевича. Роботи виконував ТОВ “ДІСК СЕРВІС”, який цього року виконував поточний ремонт 26 доріг на суму 6,07 млн грн. Без проектної документації, поспішаючи встигнути до річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС, виконувались роботи з реконструкції скверу “Чорнобиль”. Реконструкцію проводила ТОВ спеціалізована будівельна фірма «Вітарс».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар