Кропивничан попереджають про шахрайство в Instagram

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У соціальній мережі Instagram з’явився новий вид шахрайства – людям обіцяють надіслати по 3 800 грн за “продаж” Інтернет-трафіку під час реєстрації за відповідним посиланням. Тим часом приваблюють увагу “жертв” на фейкових акаунтах персон, які вже нібито отримали ці кошти.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі ПриватБанку.

“У стрічці новин Instagram почали з’являтися рекламні повідомлення, в яких йдеться, що кожен громадянин України відтепер може отримати 3 800 гривень. У коментарях фейкові акаунти користувачів розповідають, що їм буцімто вже зарахували ці гроші на картку ПриватБанку”, – йдеться у повідомленні.

У разі переходу за рекламним посиланням користувачу пропонують зареєструватися й отримати гроші, продавши частину свого інтернет-трафіку. Під час реєстрації в користувачів просять ввести особисті дані та інформацію про рахунки в ПриватБанку.

“Закликаємо користувачів бути обачними, щоб не потрапити на гачок шахраїв. Жодного законного приводу, що передбачав би отримання кожним громадянином України 3 800 гривень, немає. Тому в банку закликають не довіряти такій рекламі, не переходити за сумнівними посиланнями та, звичайно, не розголошувати особисту інформацію та дані своїх банківських карток”, – додають у прес-службі ПриватБанку.

ПриватБанк закликає користувачів цієї соцмережі бути обачними, не переходити за сумнівними посиланнями, не реєструватися на невідомих сайтах та не передавати шахраям персональні дані.

Наголошуємо: якщо Ви маєте сумніви щодо операцій зі своїми картками, вважаєте, що могли стати жертвою шахрайства, негайно звертайтеся на гарячу лінію 3700.

Нагадаємо, 18-річна мешканка Олександрії відправила гроші за товар, який знайшла у соціальній мережі “ВКонтакте”, але не отримала його.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар