Конфіскований літак ЯК-40 безкоштовно дістався кропивницькій льотній академії

Фото: СЕТАМ

Сьогодні, 20 листопада, OpenMarket (ДП “СЕТАМ”) безоплатно передав конфіскований літак ЯК-40 Кіровоградської льотній академії. Літак використовуватимуть в якості тренажера для курсантів.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт “Сьогодні“.

“Літак для цивільної авіації ЯК-40, заводський номер 9120817, реєстраційний №UR-ACP, 1971 року випуску був переміщений через митний кордон України з приховуванням від митного контролю реальної вартості”, – повідомили в системі електронних торгів.

Після рішення суду про конфіскацію літак був виставлений на електронних торгах. Лот не продався і держвиконавець виніс на розгляд комісії пропозицію про безоплатну передачу майна. Після виставлення оголошення про безоплатну передачу була подана заявка від Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету та прийнято відповідне рішення про передачу літака навчальному закладу.

“Сьогодні передаємо літак, який був конфіскований за порушення митних правил і тепер піде на потреби навчального закладу”, – підкреслив заступник міністра юстиції Гія Гецадзе.

Літак використовуватимуть в якості тренажера для курсантів академії. Основні характеристики літака ЯК-40: довжина – 20,4 м. розмах крил – 25 м, висота – 6,5 м, площа крила – 70 кв. м. Максимальний запас палива – 4 430 кг.

“Наш майданчик функціонує з 2014 року. У цей період, в рамках безоплатної передачі, було передано понад 30 тисяч одиниць майна соцустанов, дитячим садам і іншим установам. В тому числі близько 1 000 автомобілів. …Передача конфіскованого літака ЯК-40 авіаційної академій – це одне з найбільших досягнень”, – підкреслив генеральний директор OpenMarket Віктор Вишнів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар