Жінку з Компаніївщини не випускали за кордон через аліментні борги

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Мешканка Компаніївського району добровільно сплатила багаторічну заборгованість по аліментам на утримання власних дітей, які наразі проживають у будинку сімейного типу, коли їй заборонили виїзд за кордон.

Про це Першій електронній повідомили в ГТУЮ у Кіровоградській області.

Згідно з даними виконавчого листа, жінка не сплачувала аліменти, починаючи з березня 2008 року. Загальна сума заборгованості складала 60 тисяч гривень.

«У ході здійснення виконавчого провадження, не виявивши майна та доходів, за рахунок яких можна було б погасити борг, на підставі подання державного виконавця Компаніївським районним судом було винесено ухвалу, на підставі якої громадянку обмежили у праві виїзду за межі України. Через деякий час вона особисто звернулася до місцевого відділу державної виконавчої служби й заявила про бажання сплатити всю заборгованість у зв’язку з необхідністю термінового виїзду за кордон», – відзначив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

За словами очільника управління юстиції, це один із небагатьох випадків, коли боржником зі сплати аліментів є саме жінка.

Нагадаємо, більшу заборгованість за аліменти на Кіровоградщині мають чоловіки – 18 659 громадян. Натомість серед матерів, які заборгували своїм дітям законні кошти, ця цифра складає 876.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар