У Кропивницькому вдруге зірвався тендер на капремонт вул. Короленка

зображення: google.com.ua/maps

У Кропивницькому вдруге зірвався майже 30-мільйонний тендер на капремонт вул. Короленка. Першу процедуру скасував Антимонопольний комітет, а цього разу закупівля не відбулася через те, що на неї подався лише один учасник.

Цей тендер Головне управління ЖКГ оголосило 2 жовтня. Згідно з даними про закупівлю на сторінці системи електронних закупівель ProZorro, початкова вартість капремонту вул. Короленка складала 28 млн 498 тис. 037,2 грн.

скріншот зі сторінки закупівлі у ProZorro

20 жовтня завершився кінцевий строк подання тендерних пропозицій і виявилося, що відгукнувся лише один учасник – ДП Кіровоградський облавтодор ВАТ ДАК “Автомобільні дороги України”.

Цього ж дня торги було відмінено, адже для участі в торгах подалося менше двох тендерних пропозицій. Згідно з Законом України Про державні закупівлі, у цьому разі тендер вважається таким, що не відбувся.

Відтак, Головне управління ЖКГ має знову оформляти нову заявку на закупівлю робіт з капітального ремонту вул. Короленка.

До речі, сьогодні, 26 жовтня, депутати міськради підтримали зміни до свого рішення від 17 січня 2017 року “Про затвердження Програми розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017 – 2021 роки”, якими зарезервували кошти на цей капремонт. Принаймні так пояснив під час сесійного засідання депутатам міський голова Андрій Райкович.

“За рахунок вулиці Короленка ми нічого не робимо. Ми ці гроші резервуємо для того, щоб провести тендер, і ми будемо виконувати ремонт цієї вулиці на заплановану суму. Жодної копійки звідти не чіпаємо”, – пояснив очільник міста депутатам.

Також Андрій Райкович звинуватив у всіх негараздах із цією закупівлею систему ProZorro.

“Ми ці гроші резервуємо для того, щоб з’явився все-таки переможець тендеру і система ProZorro таки виявила цього переможця. Цілий рік вона не може ніяк це зробити на користь міста”, – заявив міський голова Кропивницького.

Нагадаємо, перший тендер на виконання робіт з капремонту вул. Короленка управління ЖКГ оголосило 7 липня. Тоді з-поміж семи претендентів найкращу пропозицію запропонувало ДП Кіровоградський облавтодор ВАТ ДАК “Автомобільні дороги України”. Але, реагуючи на скаргу одного з учасників торгів ТОВ “Дор-Строй”, Антимонопольний комітет України зобов’язав Головне управління ЖКГ міської ради Кропивницького скасувати рішення про визнання переможцем ДП Кіровоградський облавтодор ВАТ ДАК “Автомобільні дороги України” у тендері на капітальний ремонт вулиці Короленка.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар