Тендер оголошено: який автобус для людей з інвалідністю планують купити у Кропивницькому

Кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” оголосило тендер на закупівлю автобуса для потреб людей з обмеженими можливостями. 23 жовтня КП зареєструвало заявку у системі електронних закупівель ProZorro.

Згідно із заявкою, початковою вартістю автобуса замовник вказав суму 2,3 млн грн.

Керівник КП “Електротранс” Олександр Луценко підтвердив Першій електронній газеті інформацію, що цей транспортний засіб придбають саме для перевезення людей з інвалідністю. Зокрема, для перевезення особливих дітей, які відвідують “Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів”.

“Нас цікавить наявність пандуса, майданчика для візочків, а також дисплей у салоні, відеокамери, кондиціонер і обігрів”, – розповів Олександр Луценко.

Згідно із вимогами, які прописані у тендерній заявці КП “Електротранс”, це має бути міський пасажирський автобус з низьким рівнем підлоги і з накопичувальним майданчиком, пристосований до пасажирів з обмеженими фізичними можливостями (обладнаний відкидним трапом). Пасажиромісткість цих транспортних засобів має бути не менше 51 людини із 17-ма місцями для сидіння. Задні двері мають бути обладнані пандусом, з блокуванням руху автобуса при відкритому пандусі. Загалом у цього автобуса має бути двоє дверей, вони повинні бути обладнані системою аварійного відкривання з надходженням звукового сигналу водія при їх використанні.

Місце для інвалідного візка у автобусі має бути розташоване на задній площадці і обладнане пристосуванням для розташування  інвалідного візка.

Крім того, автобус має бути обладнаний бортовим комп’ютером з функцією GPS-навігації і трекером (контролером), системою відеоспостереження з 3-ма відеокамерами (2 встановлені в салоні з фіксацією вхідних дверей кожна і одна на кабіні водія для фіксації пасажирського салону), WI-FI роутером з модемом, кондиціонером салону і водія, а також монітором з діагоналлю не менше 19 та не більше 22 дюймів в салоні.

Нагадаємо, у травні цього року кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” за 69 млн 579 тис. 900 грн придбало 20 нових великогабаритних автобусів. За результатами аукціону на сайті електронних закупівель ProZorro, переможцем торгів стало ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра.

А  подало тендерну заявку на сайті електронних публічних закупівель “Prozorro” на купівлю 20 міських пасажирських тролейбусів великої місткості з низьким рівнем підлоги, які пристосовані до пасажирів з обмеженими можливостями.

Переможцем торгів з пропозицією 79 млн 785 тис. грн стало ТОВ “ДУОТРАНС” з Дніпра.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар