Опалювальний сезон у Кропивницькому повноцінно почався лише для новенців

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація: Львівський портал

У Кропивницькому ситуація зі стартом опалювального сезону залишається складною і невизначеною. ВАТ “Кіровоградгаз” станом на сьогодні, 24 жовтня, досі не розпломбовує котельні теплових підприємств через борги, не підключена до опалення переважна більшість житлових будинків і комунальних закладів. На 100% опалюється лише селище Нове. 

Інформує Перша електронна.

Зокрема, як повідомив сьогодні під час прес-конференції у міськраді начальник головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко, у місті опалюється 8 із 37 дитячих садочків, 4 із 42 шкіл, 7 із 14 лікарень. Щодо житлових будинків, опалення повністю є лише у селищі Новому. Там запустили 2 котельні “Теплоенергетика” і батареї стали теплими в 33 будинках.

Безпосередньо у Кропивницькому опалюється 5 будинків у Райцентрі і декілька будинків у мікрорайоні Новомиколаївка. Як розповів під час прес-конференції заступник директора ДП “Кіровоградтепло” ТОВ ЦНТІ УНГА Анатолій Таран, сьогодні працює 4 котельні підприємства із 21.

Він також повідомив, що представники ВАТ “Кіровоградгаз” третій день не приходять для розпломбування котелень. Через це 17 котелень не отримують газу.

Керівник КП “Теплоенергетик” Сергій Колотуха у свою чергу поінформував, що підприємство нині опалює міські лікарні №1 та 4, госпіталь ветеранів війни і декілька будинків на Новомиколаївці. За його словами, відучора запускається ТЕЦ “Теплоенергетика”. Зараз на виході тримається температура 25 градусів за Цельсієм, а за нормою має бути 45. За прогнозами, до кінця дня ТЕЦ має досягти норми.

Керівники теплогенеручих підприємств і очільник управління ЖКГ констатували, що “Кіровоградгаз” через борги минулих років відмовляється розпломбовувати котельні. 

Відповідальність за таку ситуацію Віктор Кухаренко, Анатолій Таран та Сергій Колотуха покладають на державу, яка з 2012 року перестала компенсувати різницю в тарифах. Через це у теплових підприємств накопичилися величезні борги перед НАК “Нафтогаз України”. Саме через ці борги ВАТ “Кіровоградгаз” цього року не погоджує підприємствам номінацію газу, і, відповідно, не розпломбовує котельні.

Із прес-конференції керівники “Теплоенергетика” та “Кіровоградтепла” відправилися на нараду в облдержадміністрацію, у якій братимуть участь і представники “Кіровоградгазу”. Під час цієї наради шукатимуть шляхи виходу із цієї складної ситуації.

Нагадаємо, міська комісія з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні ухвалила розпочати опалювальний сезон 22 жовтня.

За інформацією станом на вчора тепло подавалося до 18 установ – 8 дитячих садочків, 4 школи та 6 лікарень.

 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар