Росія замість США: в РФ офіційно переїхали 32 мешканці Кіровоградщини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Із Кіровоградщини переїхали жити в Росію 32 людей, натомість повернулися – 13. Для порівняння – минулого року найпопулярнішою країною в цьому списку були США. Друга в рейтингу “найпривабливіших” країн – Ізраїль. Туди на постійне місце проживання виїхали 24 уродженці Кіровоградської області, а переїхали звідти – 7 громадян.

Такі цифри, за даними УДМС України в Кіровоградській області, нараховуються з початку року, інформує Перша електронна.

Загалом оформили дозвіл на постійне місце проживання за кордоном 112 уродженців Кіровоградщини.

Найбільше жителів з Кіровоградщини виїхало до Російської Федерації – 32, Держави Ізраїль – 24 та Німеччини – 18. Незначно змінились вподобання щодо вибору місця проживання за кордоном у порівнянні з минулим роком. Для порівняння – минулого року найбільше людей їхали жити до США, і також до Росії та Ізраїлю. У порівнянні з минулим роком зменшилась кількість виїжджаючих на постійне проживання за кордон, так за 9 місяців 2016 року оформили дозволи на постійне місце проживання за кордоном 168 осіб.

Натомість повернулось із-за кордону до України 38 громадян. Приїхали жити до Кіровоградщини з Російської Федерації – 13, Ізраїлю – 7, США – 6, а також Німеччини, Молдови, Білорусі.

Нагадаємо, цього літа заяви на отримання закордонного паспорта подали 19 632 мешканці Кіровоградщини. Порівняно із літом минулого року – це майже вдвічі більше. За даними міграційної служби, цього року попит формували ще й бажаючі подорожувати без віз до країн Європейського Союзу.

Від дверей міграційної служби – до Парижа. У чергах за біометричними закордонними паспортами мешканці Кіровоградщини думають не тільки про те, яка подорож буде першою. А і те, як вижити, коли обидві черги до входу в міграційну службу перекрили навіть білі “Жигулі”, на капоті яких “реєструється” черга. Проте окрилені мешканці Кіровоградщини з напакованими валізами продовжують “окуповувати” міграційну службу з 4-5 годин ранку до її відкриття в надії якнайшвидше чкурнути не в Кирилівку чи Бердянськ, а в Барселону або Монако.

Перша електронна пройшла весь шлях отримання біометричного закордонного паспорту “з нуля” і ми хочемо розповісти про процедуру з першого до останнього кроку. Як витримати довжелезні черги, уберегтися від “кіпішу” та “рішал” і нарешті потрапити у кабінет міграційної.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар