Як на Кіровоградщині вперше отримати водійське посвідчення

Отримання посвідчення водія вперше — одна із найбільш затребуваних послуг сервісних центрів МВС. Лише за 9 місяців 2017 року вперше посвідчення водія отримали 5642 жителів Кіровоградщини.

Про це Першій електронній розповіли у сервісному центрі МВС.

Багато клієнтів сервісних центрів відкривають поступово по декілька категорій. Найпопулярнішими серед жителів області є категорії “A”, “B”, “C”, “CE”. Найменшим попитом користуються категорії для автобусів, автобусів з причіпами тощо – “D1E”, “DE”

Для отримання посвідчення водія необхідно пройти три основні етапи:

  • Навчання в автошколі
  • Складання іспитів в сервісному центрі МВС
  • Отримати посвідчення водія

На сайті регіонального сервісного центру МВС в Кіровоградській області працює розділ «Автошколи», де можна знайти повний перелік акредитованих навчальних закладів, які мають право навчати майбутніх водіїв та відповідають усім стандартам і вимогам законодавства. У переліку вказані контакти, категорії за якими готують та адреси класів автошкіл.

Для запису на курси із підготовки водіїв потрібні такі документи:

  • заява на ім’я керівника установи (із зазначенням місця проживання та бажаної категорії посвідчення водія);
  • паспорт (пред’являється особисто);
  • копія ідентифікаційного коду;
  • чотири фотографії розміру 3,5х4,5;
  • медична довідка.

Після проходження навчання та складання внутрішкільних тестів, необхідно пройти іспит в сервісному центрі МВС, прив’язки до місця реєстрації та проходження навчання немає.

У разі отримання особами посвідчення водія вперше, документи зазначені в пункті 2.1 «інструкції про порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчення водія», до ТСЦ МВС за місцем знаходження закладу подають представники закладів, у яких ці особи проходили підготовку, перепідготовку водіїв транспортних засобів.

Іспити складаються з двох частин:

  • теоретичної (тестування на комп’ютері, за 20 хвилин необхідно відповісти на 20 питань, при цьому допускається не більше 2-х помилок);
  • практичної (при успішному проходженні теоретичної частини іспиту надається допуск до практичного іспиту).

Важливо пам’ятати: при допущені більше 2-х помилок або не вкладанні у визначені 20 хвилин, до практичної частини іспиту майбутнього водія не допустять. Спробувати повторно скласти теорію можливо не раніше, ніж через 5 днів. При цьому теоретичний іспит можна здавати необмежену кількість разів, а практична частина обмежена 3-ма спробами.

У рамках реформування сервісних центрів МВС, в липні були презентовані нові білети з Правил дорожнього руху, які відтепер доступні онлайн. Перевірити свої знання можна 24/7 безкоштовно.

Окрім цього плануються також зміни і практичній площині, а саме введення фото і відео фіксації процесу складання іспитів.

За більш детальною інформацією громадяни можуть звертатись до територіальних сервісних центрів МВС Кіровоградської області, адреси за посиланням http://hsc.gov.ua/

Поширити:

Залишити коментар:

коментар