У День коду в Кропивницькому влаштують ІТ-поєдинки та презентують робототехніку

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація: SEO блог KEY-SEO

Біоміметика, паперове програмування, презентація робототехніки, ІТ-поєдинки та зустріч із викладачами та студентами профільних навчальних закладів – 12 жовтня з 10:00 до 16:00 у Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва відбуватимуться міська акція «День коду в Кропивницькому».

Як повідомили Першій електронній організатори, акцію організовує ГО ТІМО «Відкриті двері» спільно з Кіровоградською обласною бібліотекою. «День коду в Кропивницькому» проводиться в рамках ініціативи Meet and Code, яка впроваджується Ресурсним центром Гурт у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH за фінансування SAP.

“Метою заходу є поширення інформації про програмування та інформаційні технології серед молоді міста. В програмі акції – різнопланові заходи, воршопи та зустрічі з ІТ-фахівцями, а також виставки-презентації робототехніки”, – повідомляють організатори.

10.00 – відкриття «Дня коду в Кропивницькому» та презентація книжкової виставки “Програмувати? Це просто!”. Тут буде інтерактивна лекція “Біоміметика: запозичення досвіду у природи”.

(Біоміметика - це  наука, що вивчає принципи будови і функціонування живих систем для вирішення інженерних завдань: удосконалення та конструювання машин, приладів, будівельних конструкцій та технологічних процесів.)

12.00 – воркшоп “Паперове програмування”. У формі ігрової естафети команди вивчатимуть інформаційні технології та програмування без використання комп’ютерної техніки.

13.30 – змагання з алгоритмічного програмування між командами учнів 9-11 класів навчальних закладів міста. Кожна з команд (складається з 2 осіб) має виконати ряд завдань з програмування. Команди, які першими впораються із завданням, отримають призи.

14.30 – зустріч з викладачами та студентами навчальних закладів, що готують ІТ-спеціалістів. У рамках зустрічі заплановано спілкування з викладачами та презентація робототехніки створеної студентами вишів.

15.30 – відбудеться нагородження переможців та закриття «Дня коду в Кропивницькому»

Також протягом дня працюватиме виставка-презентація робототехніки).

За додатковою інформацією звертайтеся до ГО ТІМО «Відкриті двері»: 

Адреса: вул. Декабристів 6/15, тел. 22-66-01.

Контактний телефон: 0954712767 – Букач Тетяна

Нагадаємо, за аналогами харківських та одеських розробників програміст Євген Обрєзков започаткував у Кропивницькому (на той час Кіровограді) KirovohradJS. Перша конференція готувалась у екстремальних умовах, адже щойно програміст повернувся із КharkivJS, де був спікером, узявся за організацію подібної штуки у своєму місті. Від моменту приїзду Євгена з Харкова до дня проведення конференції було лиш 5 діб. Друга конференція відбулася навздогін щорічній Vesna-Soft і за традицією готувалась за принципом “з корабля на бал”. Корабель знову ж таки був під назвою КharkivJS.

Програміст, організатор фахових конференцій Євген Обрєзков. Зі студента-одинака він перетворився на успішного програміста. Замість того, щоб просиджувати свій час, він бере участь у конференціях, ділиться з колегами своїми знаннями, будує платформу для професійного спілкування. Він той, чиє ім’я уже впізнають у сфері ІТ. Він той, хто ставить цілі замість того, щоб мріяти. І досягає їх – крок за кроком.

Також нагадаємо, цього літа під час закриття літнього табору для юних програмістів, учасники презентували два стартапи, над якими працювали впродовж всього табору. Учасники створили додаток для смартфону, який допомагатиме контролювати фінансові справи його власника. Другий проект – це веб-сайт, на якому люди зможуть виставляти заявки на виконання роботи, а сайт шукатиме виконавця.

Кропивницькі програмісти можуть безкоштовно отримати сертифікати Гарварду

Поширити:

Залишити коментар:

коментар